Yüzen sarayda sürpriz nikah

Güncelleme Tarihi:

Yüzen sarayda sürpriz nikah
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 00:00

MISIR’daki olaylar nedeniyle rotasını Türkiye’ye çeviren, 4 bin yolcu, 2 bin mürettebatla İzmir’e gelen en büyük kruvaziyer olan MSC Splendida dün sabah ikinci kez limana yanaştı. Splendida, İzmir’de geceleyen lik kruvaziyer oldu.

Haberin Devamı

Çoğunluğu Fransız, Alman ve İtalyan olan yolcuların bir bölümü Efes ve Bergama’ya gitti. Çoğunluk İzmir’de kaldı, ancak yağmur şehir turunu olumsuz etkiledi. Yolculara yağmurluk dağıtılırken, Konak Belediyesi de çıkışta tango ve canlı heykel gösterileriyle karşıladı. İzmir Ticaret Odası standından da turistlere 8 dilde İzmir rehberi dağıtıldı.Vali Yardımcısı Şükrü Kara, imanın mevcut kapasitesinin yeterli olmadığına dikkati  çekerek, “Bu yıl liman ihalesi yapılacak. Yeni limanla 5 büyük gemi aynı anda demir atabilecek ve 20 bin yolcuyu indirebilecek. 2012’de tamamlanmasını istiyoruz” dedi.İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, İzmir’de ilk kez bir kruvaziyer geminin gece konakladığını belirterek, “İzmir önemli bir sınav veriyor. Konaklamalı gemi sayısının artmasını öngörüyoruz. İzmir Akdeniz’in parlayan yıldızı” diye konuştu.

Bu sabah ayrılıyor

Haberin Devamı

MSC Splendida gemisi bir nikaha da tanıklık etti. Limana gelen her kruvaziyer gemisini karşılayan İTO çalışanı Mine Güneş ile sanayici Engin Kaya, kaptan Raffaele Portecorvo’nun kıydığı nikahla yaşamlarını birleştirdi. Demirtaş ile İtalya’nın İzmir Konsolosu İgor De Bernardini tanıklık yaptı.
Arkas Turizm Koordinatörü Nurdoğan Evliya ise 2004 yılında gemi turlarına 350 Türk turistin ilgi gösterirken sayının 15 bine çıktığını vurguladı, “İzmir’e gelen turist sayısı aşağı yukarı 500 bin. Bunun ekonomisini tam çıkarmak mümkün değil. 50 otobüs, 50 rehber, taksi, restoran, alışveriş, müze, liman hizmetleri parası ciddi bir rakam. İzmir’de bir geminin konaklaması, turistlerin gece çıkması, restoran ve barlara gidip para harcaması, İzmir’i tanıması büyük avantaj” dedi.
Gemi bu sabah İzmir’den ayrılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!