Yuntdağı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Yuntdağı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2010 00:00

Manisa Valisi Celalettin Güvenç muhtar ve çiftçilere, Yuntdağı köylerini, çevrede yaşayanların gelip doğayla başbaşa kalabileceği mekanlar haline getirmeleri çağrısında bulundu.İlker KILIÇASLAN / MANİSA,(DHA)

Haberin Devamı

BİRLEŞMİŞ Milletler Tarım Örgütü’nün (FAO) Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’yla, Manisa Yuntdağı Köylerinden Türkmen ve Recepli Köyleri’nde hayata geçirdiği ‘Dağlık Alandaki Yerleşimlerin Sosyal ve Ekonomik Durumlarının İyileştirilmesi ve Katılımcılığın Geliştirilmesi-Yuntdağı Modeli’ projesi kapsamında yapılanlar, Yuntdağı köy muhtarları ve köylülere anlatıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Yuntdağı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, FAO Türkiye Temsilcisi Ekrem Yazıcı izledi.
Vali Celalettin Güvenç, proje kapsamında yapılanların Yuntdağı köylerine bir heyecan ve kalkınma getirdiğini söyledi. Yuntdağı Bölgesi’nin cazibe merkezi olmasını dilediklerini belirten Vali Güvenç, köy muhtarlarına ve çiftçilere, Yuntdağı köylerini, çevre illerde yaşayanların gelip doğayla başbaşa kalabileceği mekanlar haline getirmeleri çağrısında bulundu. Güvenç, “Bölgede pansiyonculuk yapılabilir. Türkmen Şelalesi’ni ayağa kaldırılmaya uğraşıyoruz. Bu konuda İzmir Valiliği ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Biz devlet olarak gereken desteği vermeye hazırız. Yeter ki Yuntdağı köylerini ayağa kaldıralım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!