Yetişkinler haydi okula

Güncelleme Tarihi:

Yetişkinler haydi okula
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 00:00

Bugüne kadar 68 bin yetişkine, düzenlediği kurslarla okuma yazma öğreten Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Avrupa Birliği destekli proje ile 2008 yılında izmirin de içinde bulunduğu 5 ilde ’Kadın Hakları İçin Okuma Yazma: Siyasi ve Sivil Haklar Eğitimiyle Kadının Güçlendirilmesi’ projesi ile atağa kalktı.

Poje kapsamında 2008 yılı içinde düzenlenecek 190 kursta 3 bin 500 yetişkine okuma yazma öğretilmesi ve hakları konusunda bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor. Gönüllü eğiticiler eğitim sonrası ise göç alan ve yetişkinler arasında okuma yazma onarının çok düşük olduğu bölgelerde, kapı kapı dolaşarak, okuma yazma bilmeyen yetişkinleri düzenledikleri kurslara davet ediyor. Bu proje kapsamın’da görev alacak gönüllü eğiticiler ise uzman eğiticiler tarafından düzenlenen kurslarda eğitiliyor.

GÖNÜLLÜ KADINLAR

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü’nde düzenlenen kurslara, üniversite ve lise mezunu gönüllü bayanların yanısıra Ege ünivertesi Rehberlik ve Psikolyojik Danışmanlık Bölülümü öğrencisi 23 yaşındaki Murat Güler de katılıyor. Projeyi Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte düzenlediklerini belirten AÇEV Proje kordinatörü Gül Serin "AB fonu destekli projede gönüllü eğitici olarak görev alacak eğiticiler için düzenlediğimiz seminerlerde, eğitim veriyor, projeyi anlatıyoruz. Gönüllü eğiticiler daha sonra yoğun göç alan bölgelerde kendi kurslarını açacak. Eğiticileri, 12 günlük bir eğitimden geçeriyoruz. Kursa katılan yetişkinler okuma yazmanın yanı sıra çalışma, eğitim, miras, eş şeçme, çocuk sahibi olma, şeçme ve seçilme, sehayat hakları konularında bilgilendiriliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!