Yeni yatırımla 100 kişiye iş

Güncelleme Tarihi:

Yeni yatırımla 100 kişiye iş
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 00:00

Araç üstü ekipman üretim ve ihracatında lider olan Katmerciler 6 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor. Bu ay temeli atılacak fabrika Temmuz’da faaliyete geçecek.

Haberin Devamı

ARAÇ üstü ekipman sektörünün öncü kuruluşlarından Katmerciler (KATMR), mevcut üretim tesislerini büyütmek üzere inşa edeceği fabrikanın temelini bu ay atacak. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni yatırımla Katmerciler’in üretim kapasitesinin yüzde 30 düzeyinde artırılması planlıyor. Yaklaşık 6 milyon dolarlık yatırımla kurulacak tesisle, 100 kişiye istihdam imkanı yaratılmış olacak. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Mehmet Katmerci, temmuz ayında üretime geçmesi hedeflenen yeni fabrikanın özellikle yurt dışı pazara yönelik faaliyet göstereceğini belirtti.
1985 yılında kurulan 240 çalışana sahip Katmerciler’in geniş ürün gamındaki araçlar, 39 ülkeye ihraç ediliyor.

REKABET ARTACAK

İşsizliğin en büyük sorunların başında geldiği ülkemizde 100 kişiye daha istihdam yaratacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Katmerci, “Yeni ve ileri teknolojiye dayalı farklı ürün modellerimizle rekabet gücümüzü artırmayı, yurt dışı pazardaki konumumuzu güçlendirmeyi, yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!