Yeni şampiyonluklar için kulaç atacaklar

Güncelleme Tarihi:

Yeni şampiyonluklar için kulaç atacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 00:00

Aralarında rekortmenlerin de olduğu Karşıyakalı masterlar, KSK Yüzme ve Sutopu Şubesi’ni tekrar açtı.

Haberin Devamı


Karşıyaka Spor Kulübü Yüzme ve Su Topu Şubesi, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nin yanında yıllardır atıl duran havuzu tekrar canlandırmak için harekete geçti. Şube, havuzu tekrar hizmete açarak yeni şampiyonlar yetiştirmek istiyor.  2001’de İzmir’in efsanevi belediye başkanlarından merhum Ahmet Priştina tarafından yaptırılan açık havuz, 2003’ten beri kullanılmıyor. Havuzu tekrar çalıştırmak ve kapalı hale getirmek için çalışma başlatan şube,
cuma akşamı düzenleyeceği yemekle havuz için gelir sağlamayı hedefliyor.

Karşıyaka Kulübü Yüzme ve Sutopu Şubesi Başkanı Dilek Böke, İzmirli eski milli ve rekortmen yüzücülerden oluşan KSK Master Yüzme Takımı’nı 2001’de kurduklarını söyledi. Böke, sözlerine şöyle devam etti; “Bu takım iki yıl içinde Türkiye masterler yüzme şampiyonalarında çok büyük başarılara imza attı, rekorlar kırdı. Bu ekip, zaman içinde sosyal sorumluluk projesi mantığıyla alt yapı oluşturmaya başladı. Bundan hareketle grubumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın yaptığı, ancak atıl durumda olan havuzu canlandırmak ve kapalı hale getirerek yaz-kış kullanılması konusunda kendisine görev verdi.”

Haberin Devamı

Karşıyaka’nın havuzu yok

Bu hedef için ilk olarak 1993’te faaliyetine son verilen KSK Yüzme ve Sutopu Şubesi’nin tekrar açtıklarını dile getiren Böke, şubenin geçmişte ulusal alanda kazandığı başarılarla bir marka olduğunu kaydetti. Böke, “Bir deniz kenti olan ve insanlarında su sporlarına yönelik doğal genler bulunan Karşıyaka’da, şu an bir kulübe veya kamuya ait faal havuz yok. Bu kabul edilir bir durum değil. Hele konusu ‘Herkes İçin Sağlık’ olan EXPO sürecinde, dünya sağlıklı kentler üyesi olmuş bir Karşıyaka’da, öncelikle çocuklara hizmet verecek ve başarılı sporcuların yetiştirileceği havuzların mutlaka olması gerekiyor. Bunun için herkesten destek bekliyoruz. Bunun için cuma akşamı Bostanlı Altınbalık Restaurant’da bir yemek düzenliyoruz. Ayrıca merhum Ahmet Piriştina’nın da anısına sahip çıkarak, atılacak her kulaçta onun ruhu canlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Yeni şampiyonluklar için kulaç atacaklar

EĞİTİM VERİLECEK

Bu havuzu bir eğitim havuzu haline getireceklerini söyleyen Böke, “Karşıyaka’nın eski ve yeni rekortmen yüzücülerinin eğitim vereceği havuz, her kategorideki yüzme çalışmalarına açık olacak. 2-3 aylık bir projeyle Karşıyaka’nın ilk resmi 5 kulvarlı kapalı olimpik havuzunu yapmak mümkün” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!