Yeni kent merkezi Tariş’in de umudu

Güncelleme Tarihi:

Yeni kent merkezi Tariş’in de umudu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 00:00

Kamuoyunda “Manhattan Projesi” olarak bilinen Alsancak ve Turan arasındaki alanda çok sayıda arazisi bulunan Tariş Pamuk Birliği, 165 milyon dolarlık gelir bekliyor.

Haberin Devamı

BİRLİK borçlarının 100 milyon dolarını bir yıl içinde ödeyerek “kritik dönemi” geçen Tariş Pamuk Birliği, Alsancak ve Turan arasındaki bölgedeki imar problemlerinin çözülüp, buradaki arazilerini değerlendirmeyi bekliyor.

Araziler için anlaşma

Birlik Başkanı Beliğ Azbazdar, kamuoyunda “Manhattan Projesi” olarak bilinen Yeni Kent Merkezi Projesi’nin planlandığı alanda birçok arazileri bulunduğunu, Pamuk Yağı Kombinası’nın 83 bin metrekare arazisi üzerine yapılacak projeden 165 milyon dolar gelir elde edilerek büyük rahatlama yaşanacağını söyledi.
Birlik gayrimenkullerinin değerlendirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü, TOKİ ile Kuşadası, Aydın Tekstil, Çiğli Depolama ve İzmir Pamukyağı Kombinası arazileri için anlaşmaya vardıklarını aktaran Azbazdar, ipotek sorunları konusunda bankalarla yaptıkları görüşmelerin son aşamaya geldiğini kaydetti.

Dava süreci zarar

Pamukyağı kombinasının bulunduğu arazinin İzmir Limanı’yla ilgili yeni yatırım kararı ile birlikte önemini daha da artırdığını söyleyen Azbazdar, İzmir Yeni Kent Merkezi İmar Planı’yla ilgili devam eden yargı sürecinin kendilerine de zarar verdiğini ifade etti.

TEKLİF GELİYOR

Haberin Devamı

Azbazdar, genel müdürlük binasıyla ilgili de bazı gruplardan teklifler alındığını, özellikle İzmir Limanı ile bağlantılı yatırım yapmak isteyen şirketlerin ilgisinin bulunduğunu belirterek, değerini bulduğunda elden çıkarılacağını kaydetti.

KGF’DEN KREDİ

Birliğin 200 milyon lirayı bulan borcuna karşılık 810 milyon liralık gayrimenkulü bulunduğuna dikkat çeken Azbazdar, sezon öncesi Kredi Garanti Fonu (KGF) ile 55 milyon liralık protokol imzaladıklarını belirtti.
100 bin ton
Azbazdar, “Kredinin 10 milyon lirası hasada başlanmadan gelecek. Pamuk alımı için kullanacağız. En az 90-100 bin ton pamuk almayı hedefliyoruz. Ayrıca 8-10 milyon liralık mazot, gübre ve ilaç kredisi vereceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!