Yeni fabrika yeni şirket

Güncelleme Tarihi:

Yeni fabrika yeni şirket
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 00:00

2010 yılını 61.6 milyon liralık toplam satış geliriyle kapatan araç üstü ekipman sektörünün Borsa’daki tek temsilcisi Katmerciler, net kârını da yüzde 63 artışla 7.927 milyon liraya yükseltti.

Haberin Devamı

Katmerciler, yüzde 30 özkaynak kârlılık oranıyla borsanın en karlı şirketleri arasındaki yerini korudu. Geçen yıl 26 milyon liralık ihracat yapan şirket, toplam gelirlerinin yüzde 42’sini yurtdışı pazarlardan elde etti.
Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, “2010 yılında sağlıklı, istikrarlı ve en önemlisi kârlı bir performans ortaya koyduk. İMKB’ye yeni adım atmış ve Kasım 2010’dan bu yana işlem gören bir şirket olarak, özellikle elde ettiğimiz kâr artışı, kurumumuz, hissedarlarımız ve yatırımcılarımız adına bizleri çok mutlu etti. 25 yıllık bir kurum olarak hedefimiz, yeni yatırımlarımızla birlikte bu trendi devam ettirerek, bir yandan pazarın büyümesinde öncü rol oynarken, diğer yandan ulusal ve uluslararası pazardan daha fazla pay alabilmek” dedi.

TEMEL YAKINDA

Haberin Devamı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut üretim tesislerini büyütmek üzere inşa edecekleri fabrikanın temelini önümüzdeki haftalarda atacaklarını belirten Katmerci, “Yaklaşık 6 milyon liralık yatırım öngördüğümüz ve 100 kişiye istihdam imkanı sağlayacak yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 30 büyüteceğiz. Bu fabrikamızda yeni ve ileri teknolojiye dayalı farklı ürün modelleri üretimini planlıyoruz. Böylece, rekabet gücümüzü artırmayı, özellikle yurt dışı pazardaki konumumuzu daha da güçlendirmeyi, yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni fabrikada Temmuz ayında üretime geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

FRANSIZ ORTAK

Mehmet Katmerci, Fransız Gimaex International ile İzmir merkezli olmak üzere yüzde 50’şer ortaklıkla yeni bir şirket kurma yönündeki görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirtti. Yeni şirketin temel hedefinin uluslararası pazarlar olacağını belirten Katmerci, “Uluslararası pazarlarda çok büyük bir potansiyel var. Gimaex International, ileri teknolojisi ve farklı ürün geliştirme yetenekleriyle Katmerciler’e yeni pazarlar kazandırabilecek bir şirket. Bu ortaklığın çok yönlü yararı olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!