Yeni Ar-Ge merkezi hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Ar-Ge merkezi hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 13:21

İZMİR’de başta yaşam bilimleri ve sağlık alanı olmak üzere farklı sektörlerde yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarına ortam yaratan Ege Üniversitesi Teknopark’ı ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yeni mekanı "Mercan" hizmete açıldı.

Haberin Devamı

ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde toplam 29 girişimci firma, 11 kuluçkalık firması ile 98 Ar-Ge personeli ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ar-Ge, yenilikçilik ve girişimcilik ekosisteminde bir değişim yaratma misyonunu üstlenen ideEGE-TGB, yenilikçi mekanı Mercan ile firmalar için yepyeni bir yaşam alanı yaratıyor. Mercan Konteyner Park, geri dönüşümlü doğal malzemelerin kullanımı, çevreci yaklaşımı, tamamen modern ve yenilikçi tasarımla oluşturulan özgür çalışma ortamları ve altyapı olanakları ile çok özgün bir yapıya sahip. Bu özellikleriyle Türkiye’de bir fark yaratacak Mercan Konteyner Park’ta Bin metrekare kapalı alan, 13 bağımsız işlik, yönetim ofisi, kuluçkalık ofisi, 20 kişilik toplantı salonu, birlikte çalışma ve öğrenme mekanları bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni Ar-Ge merkezi hizmete girdi



Ege Üniversitesi ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen açılışa; Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, öğretim elemanları ve konuklar katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, bir yıl içerisinde kendi olanaklarıyla yeni bir işlik alanı, yeni bir anlayışla bir teknolojik geliştirme bölgesi heyecanı yaşadıklarını belirterek, "Yeni açılan alanımızı çok daha enerjik, katma değeri yüksek, ekosistemi değiştirici şirketlerin projelerinden oluşuyor. Ege Üniversitesi orta katlı ekosistemi yaratıcı gücünü gündeme getirmeyi ve mutlaka yenilikçi olmayı, Ege Bölgesini ihraç eden bir bölge haline getirmeyi aklına koymuştur. Bu bizim olmazsa olmaz hedeflerimizden birisidir. Bizler için saat işliyor ve biz bu saati hızlandırarak ilerliyoruz. Tüm Ege Üniversitesi ailesi enerjisiyle, birikimiyle ve yenilikçi anlayışıyla buna hazır. Bugün burada gerçekleştireceğimiz açılış tam bir gönül işi, gönüllülük esasına dayanan bir çabanın sonucudur" dedi.

Haberin Devamı

Yeni Ar-Ge merkezi hizmete girdi



BİR HAYAL GERÇEK OLDU

Her şeyin iki yıl önce başladığını belirten Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan da "Üniversitemizin uzun yıllardır özlemini duyduğu Teknoparkın kurulması konusu 2013 yılında gündeme geldi ve rektörümüzün talimatıyla oluşturulan çalışma grubu hazırlığını tamamladı. 2014 Şubat ayında yapılan başvuru Ağustos 2014’te üniversitemizin kampüsünde yaklaşık 83 bin metrekarelik bir arazinin teknoloji geliştirme bölgesi alanı olarak ilan edilmesiyle sonuçlandı. Biz bunun bittiğini düşünürken yeni bir sayfa açıldı. Rektörlüğümüzce restore edilen İnci binasını hizmete açtık ve kiraladık. Burada yaklaşık 300-400 metrekarelik kiralanabilir alan var. Gerisi ise ortak atölyeler ve toplantı salonlarımız var" dedi. Sanayi kuruluşlarıyla Ege Üniversitesi öğretim elemanlarının birlikte yürüttükleri 21 Ar-Ge projesi ve klinik araştırma projesi olduğunu belirten Prof. Dr. Sukan, "Ulusal düzlemde bir fark yaratmak söylemiyle yola çıktık. Ege Üniversitesi Ar-Ge birikimi ve zenginliğini kullanarak girişimcilerinin emeğine değer katan bir çok hizmet sunuyor. Uzmanlaşmış hizmetlerimizle sektörel gelişmeye yönelik destekler veriyoruz. Uluslararası hizmet ağımızla yabancı uzman eşleştirmesi, fikri mülkiyet hizmetleri ve reformları ulaşım fırsatları ile farklı bir ekosistem oluşturduk. 13 kişilik dış paydaşlardan oluşan bir yönetim kurulumuz var. Stratejik iş birliklerini ön planda tuttuğumuz ulusal ve uluslararası şirketlerle çalışıyoruz. 6 tane akademik şirketimiz var. Öğrenme dostu yeni mekanımız Mercan, çevre dostu mimari, sürdürebilir bir işletim ilkesiyle ortaya çıktı. Tamamen kiraladığımız yerlerden elde ettiğimiz gelir, kendi gayret ve öz kaynaklarımızla yaptık. Bugüne kadar devletten destek almadık. Fikir aşamasından bugüne gelmesine katkıda bulunan üst yönetimimiz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"EGE ÜNİVERSİTESİ’NİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR"

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da "Bugün Ege Üniversitesi’nin 60 yıllık tarihinde bir kilometre taşı. Burada bulunan herkes bu tarihi ana ortak oluyor. Anlatılmaz bir haz içerisindeyiz. Çünkü bu teknoparkın bir özelliği var. Ege Üniversitesi’nin gücünü gösteriyor. Gururla söylüyorum. Teknopark hiçbir dış ortak olmaksızın Ege Üniversitesi’nin kendi tüzel kişiliğinde hiçbir yardım almaksızın yapılmıştır. Bu Ege Üniversitesi’nin gücünü gösteriyor. Devlet desteği almadan çok kısa sürede yeni binaları yapıp hizmete sunabilme, ülkeye hizmet noktasında ortaya çıkartılan bir eserdir. Ege Üniversitesi çok farklı bir yer. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın çok rahat ve hızlı çalışabildiği, hızlı hareket edebildiği bir üniversitedir" dedi

Törende, KURYAP İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, Atölye İstanbul Firması Yetkilisi Engin Ayaz, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Zafer Gücin’e katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!