Yemek pişirip salyangoz üret

Güncelleme Tarihi:

Yemek pişirip salyangoz üret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Türkiye’de yavaş şehrin başkenti unvanına sahip ilk ilçe Seferihisar’daki 60 kadın, ‘cittaslow’un amblemi olan salyangozu sera ortamında üretip ihraç etmek için bir araya geldi.

Haberin Devamı

YÖRESEL YİYECEKLER

Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer öncülüğünde Hıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kuran kadınlar, gerekli sermayeyi sağlamak için yöresel yemeklerin sunulduğu ‘Sefertası Lokantası’nı açtı.

ÇİFTLİK KURULACAK

Kooperatif Başkanı Soyer, yaptıkları mandalina reçeli ve marmelatın satışından elde edilecek gelirle, ilçede doğal ortamında bulunan salyangozların ihracatına yönelik çiftlikler kurmayı planladıklarını söyledi.

HOLLANDALI DANIŞMAN

Salyangozun sera ortamında üretilebilmesi için paraya ihtiyaçları olduğunu, ancak bu alanda bir teşvik bulunmadığını belirtti, “Yalova’da Hollandalı bir salyangoz üreticisine ulaştık. Onunla çalışmalara başlayacağız” dedi.

Sefertası lezzeti

Sefertası Lokantası’nda ‘Seferihisar mantısı’, ‘ekmek dolması’, ‘lok lok’, ‘samsades’, ‘oklavadan sıyırma’ gibi lezzetler bulunuyor. Eve servis ise sefertaslarıyla yapılıyor.

Haberin Devamı

İhraç edilecek

Soyer, salyangozun gıda olarak tüketiminin yanında ilaç ve son 10 yıldır da kozmetik sektöründe kullanıldığını belirtti, “Ayrıca salgısı kurutularak akciğer veremine iyi gelen helisin imal ediliyor” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!