Güncelleme Tarihi:
YÖRESEL YİYECEKLER
Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer öncülüğünde Hıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kuran kadınlar, gerekli sermayeyi sağlamak için yöresel yemeklerin sunulduğu ‘Sefertası Lokantası’nı açtı.
ÇİFTLİK KURULACAK
Kooperatif Başkanı Soyer, yaptıkları mandalina reçeli ve marmelatın satışından elde edilecek gelirle, ilçede doğal ortamında bulunan salyangozların ihracatına yönelik çiftlikler kurmayı planladıklarını söyledi.
HOLLANDALI DANIŞMAN
Salyangozun sera ortamında üretilebilmesi için paraya ihtiyaçları olduğunu, ancak bu alanda bir teşvik bulunmadığını belirtti, “Yalova’da Hollandalı bir salyangoz üreticisine ulaştık. Onunla çalışmalara başlayacağız” dedi.
Sefertası lezzeti
Sefertası Lokantası’nda ‘Seferihisar mantısı’, ‘ekmek dolması’, ‘lok lok’, ‘samsades’, ‘oklavadan sıyırma’ gibi lezzetler bulunuyor. Eve servis ise sefertaslarıyla yapılıyor.
İhraç edilecek
Soyer, salyangozun gıda olarak tüketiminin yanında ilaç ve son 10 yıldır da kozmetik sektöründe kullanıldığını belirtti, “Ayrıca salgısı kurutularak akciğer veremine iyi gelen helisin imal ediliyor” bilgisini verdi.