Güncelleme Tarihi:
KÜRESEL ekonomik krizle birlikte yüzde 30’ları aşan oranlarda daralan hazır yemek sektörü, Ramazan ayında kurulacak yardım çadırları ve kumanyalar sayesinde nefes almayı hedeflerken, İzmirli ihtiyaç sahipleri evlere servis edilen kumanyaları tercih ediyor.Çeşitli sektörlerdeki firmaların personel sayısını azaltması sonucu darboğaza giren hazır yemek sektörü, umudunu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının açacağı iftar çadırlarına ve kumanyalara bağladı. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği (EYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Ay, bu yıl Ramazan ayında hayır yatırımlarının yarı yarıya azalacağını belirterek, “Sektörümüz için talep patlaması olmayacak. Mevcut durumu korumaya çalışacağız” diye konuştu.
İzmir’de iftar çadırı yerine kumanya gönderme yönteminin yaygınlaştığına dikkat çeken Ay, “Özellikle İzmirli vatandaşlar yemeği çadırlarda yemek istemiyor ve bu yardımdan yararlanmıyor. Bazı kuruluşların şov amaçlı çadır kurması da rahatsız ettiği için kumanya gönderme yöntemi giderek yaygınlaşıyor” dedi.
VAKUMLU PAKETLER
Seçsan Limited Şirketi sahibi ve EYSAD Başkan Yardımcısı Kemal Saldır da, özellikle engelli ve yaşlı insanların çadırlara gidememesinden kaynaklı başlayan kumanya dağıtımının yaygınlaştığını anlattı. Saldır, “Vakumlu, paketlenmiş, özel ambalajlarda dağıtılan yemekler son iki üç yıldır dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu hizmetten memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyor” diye konuştu.
İŞADAMLARI ATAKTA
Kordelyalı İşadamları Derneği Başkanı Adnan Saraçoğlu, günde 3 bin kişiye verdikleri yemekten 1800’ünü kumanya ve yiyecek paketi dağıtımının oluşturacağını belirtti. Saraçoğlu, ihtiyaç sahiplerinden kumanya konusunda talep geldiğini dile getirdi. Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Sungur da “İhtiyaç sahibi insanlar çadırlarda aleni bir şekilde yardım almaktansa kendisine sessiz sedasız yardım edilmesini istiyor” dedi.