Yatırıma devam

Güncelleme Tarihi:

Yatırıma devam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 23:16

Altyapı yatırımlarının devam ettiği Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika inşaatları da sürüyor. Bu yıl içerisinde 6 yatırımcının daha inşaata başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

MENEMEN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde( İMPOSB) canlılık artıyor. İMPOSB Başkanı Salih Esen, elektrik, doğalgaz, haberleşme, su, özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılan bölgede yoğun yatırım faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı. Bölge altyapısının mükemmel olması için çalıştıklarını aktaran Salih Esen, plastik sanayiciler için üretimde büyük önem taşıyan temiz ve kesintisiz enerji temini adına da çalışmaların tüm hızıyla devam etiğini kaydetti. Esen, “Bir yandan da arıtma tesisi yapımı için çalışmalara başladık” dedi.

6 ŞİRKET DAHA GELİYOR 2015

yılından itibaren başlayan tesis inşaatlarında büyük yol kat edildiğine dikkat çeken Salih Esen, şöyle devam etti: “ Ege Profil, 30 bin metrekarelik parselinde PVC profil paketleme tesisinin inşaatını bitirdi ve faaliyete geçti. 80 bin metrekarelik parselde ise ana fabrikanın inşaatı devam ediyor. İnşaatını tamamlayan Medusa Plastik önümüzdeki aylarda üretime geçecek. Kastaş, Symplast, Meba Reklam, As-İp Halat ve Ege Damla Plastik inşaat çalışmalarına hızla sürüyor. Bu firmaların dışında 6 yatırımcı daha 2016 yılı içerisinde inşaatlarına başlayacak. Yaratacağı istihdam ve sahip olduğu imkanlarıyla tüm ülkeye hatta dünyaya örnek olacak bir OSB hayata geçiriyoruz. En küçüğü 2 bin 500, en büyüğü ise 80 bin metrekare olan toplam 42 parselin 38’inin tahsisi yapıldı. Kalan parseller için de talepleri almaya devam ediyoruz.”

BORÇSUZ BÖLGE

Haberin Devamı

Salih Esen, “Hızla yapılan çalışmalarla altyapısını tamamlayan OSB’de ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimler hizmete alınmaya başlandı. Gelinen bu noktada herhangi bir kaynaktan kredi ya da borç alınmayan bölgede, sanayicilere tahsis edilen parseller de ipotek veya herhangi bir altyapı sorunu olmadan yatırıma hazır bir şekilde teslim ediliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!