Yaşlılar için de kreş

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılar için de kreş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

KORDON Soroptimist Kulübü Üyeleri, yaşlılar için günübirlik kreş modelinin uygulanacağı destek programı hazırladı. Sabah evlerinden alınacak yaşlılar, çeşitli etkinlik ve kurslara katıldıktan sonra akşam evlerine bırakılacak. Yaşlıların bakım merkezlerinde isterlerse yatılı kalabileceğini de belirten Kulüp Başkanı Gülsen Özkan, ‘‘Çalışan aileler için program çok ideal görünüyor. Ancak, projenin hayata geçmesi için destek bekliyoruz’’ diye konuştu.

KREŞ modelinin esas alındığı yaşlı destek programı kapsamında yaşlılara huzurevi sisteminde faaliyet gösterecek merkezlerde tam gün bakılacağını kaydeden Özkan, ‘‘Yaşamsal ihtiyaçların karşılanacağı merkezlerde çeşitli etkinliklerle kaynaşma ortamı da yaratılacak’’ dedi.

Soroptimist adı nereden geliyor?

LATİNCE soror ve optima sözcüklerinden oluşan Soroptimist, ‘‘en iyiyi amaçlayan kadınlar’’ anlamına geliyor. Dünyada ilk soroptomist kulübü 1921 yılında ABD'nin California eyaletinde kuruldu. Hızla yayılarak bugün 5 kıtada 90 ülkede 9 bin 500 üyesi bulunan kulüp, İzmir'de Alsancak, Kordon, Göztepe, Karşıyaka ve Çeşme'de faaliyet gösteriyor. Kordon Soroptimist Kulübü ise, 1986 yılında Tezer Tunç tarafından kuruldu. Çeşitli meslek dallarında 30 üyesi bulunan Kordon Soroptimist Kulübü, insan haklarının tüm insanlığa sağlanması ve özellikle kadınların konumunu geliştirmek ve yükseltmek için çaba harcamak, görev fikrini ve insanlar arası dayanışma anlayışını canlı tutmak amacında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!