Yaşar’lı Ezgi’den ödüllere ambargo

Güncelleme Tarihi:

Yaşar’lı Ezgi’den ödüllere ambargo
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 14:10

YAŞAR Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz-vokal dalında eğitimini sürdüren Ezgi Alaş (21), son 6 ayda İtalya, Litvanya, Makedonya, Gürcistan ve Letonya’da katıldığı uluslararası müzik yarışmalarında adeta ödüllere ambargo koydu.

Haberin Devamı

Geçen haziranda, İtalya’daki Uluslararası Avrupa Genç Yetenekler Müzik Festivali’nde en iyi şarkı ve solist kategorilerinde birincilik alan Alaş, ilerleyen aylarda ardı ardına Romanya Euro Ritm Müzik Yarışması’nda en iyi solist, radyo özel ve Wafa ödüllerini, Makedonya’da 16’ncı Uluslararası Tra-la-la Müzik Festivali ve Gürcistan’daki Pearl of Batumi Grand Prix’te birincilik, Litvanya Kaunas Tallent Festivali’nde üçüncülük, son olarak da önceki hafta Letonya Riga’da jüri özel, en iyi folk şarkısı ve dünya hitleri üçüncülük ödüllerini kazandı.

Yaşar’lı Ezgi’den ödüllere ambargo

SESİYLE BÜYÜLÜYOR

Ezgi Alaş, üniversite eğitimine başlamadan önce de Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nda 2 yıl üst üste en iyi solist ve gelecek vaat eden en iyi solist ödülleri ile 9’uncu Nardis Genç Jazz Vokal Yarışması’nda workshop ve jüri özel ödülü kazanarak Polonya’da konser verme şansını yakalamıştı. Müzik hayatında yavaş ve emin adımlarla ilerlemek istediğini ifade eden Alaş, “Yaşar Üniversitesi’ndeki eğitimimin ardından ABD’de yüksek lisansa devam etmek istiyorum. ABD’de bir müzik yapımcısıyla çalışmaya başladım. Müzik yaşamımı orada sürdürmeyi hedefliyorum. Amacım dünya çapında iyi bir solist olmak” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!