Yaşar'dan umut okulu

Güncelleme Tarihi:

Yaşardan umut okulu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 01:24

YAŞAR Eğitim ve Kültür Vakfı, yaklaşık 6 bin otistik çocuk ve gencin bulunduğu İzmir’de, 84 öğrencinin ücretsiz olarak eğitim göreceği modern bir okul yaptırdı.

Haberin Devamı

“Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi”, 3 yaşından 23 yaşına kadar olan otistik bireylere 4 kişilik sınıflarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun eğitim vermeye başladı. Otistik çocuklar kendilerini sosyal yaşama ve hayata hazırlayacak pek çok çalışmayı Yaşar Üniversitesi öğrenci toplulukları ile birlikte gerçekleştirecek. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü başta olmak üzere, diğer bölümlerden de çeşitli projelerle katkı sağlanacak. Bu konuda iki kurum yakın işbirliği içinde çalışacak.

Yaşardan umut okulu

20 sınıf var
Okul Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, Türkiye’de bu tür kurumların son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Otizm bir hastalık değildir. Aynı şekilde, değişik sebeplerden (örneğin; metal zehirlenmesi, aşı, oksijen azlığı gibi) konuşma, temas kurma ve algılama gibi iletişim zorluğu çeken bu çocuklarımız da zihinsel engelli değildir. Tam aksine, algılamaları son derece yüksektir. Okulumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olup Üçkuyular, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar ve Urla’ya hizmet veriyor. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Başta Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar olmak üzere, bu eseri İzmir’e kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Okulumuzda eğitim için 1 spor salonu ve 20 sınıf mevcut. Gelecekte bu evlatlarımız emin olun toplumsal yaşama pozitif katkılar yapacaktır. Yeter ki toplumumuz onlarla ilgilensin ve desteklerini esirgemesin. Aileler (0232) 234 50 15 numaralı telefondan hafta içi her gün 09.30-14.30 saatleri arasında bilgi edinebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!