Güncelleme Tarihi:
1 Haziran’da Yaşar Üniversitesi Rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer ve Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı düzenledikleri basın toplantısıyla üniversitenin gelecek hedeflerini açıkladı. Sürdürülebilir başarı hedefine ulaşabilmek için katılımcı bir yaklaşımla detaylı bir stratejik plan üzerinde çalıştıklarını belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı şunları söyledi: "2020 Stratejik Planımızda ’Bilim, Sanat ve Tasarım Kültürü’ temeli güçlü bir şekilde var olacak. Bu temel üzerinde "Çevre ile İşbirliği", "Yaparak, Yaşayarak Öğrenme" ve "Küreselleşme" kavramları tüm ihtişamıyla yükselecek. Bu yapıyı, bilgi toplumu ve ekonomisinin itici gücü olan ’Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik’ kültürü ile taçlandırmayı planlıyoruz."
Yaşar Üniversitesi’nin vizyonunu, projelerini ve yeni stratejik açılımlarını kamuoyu ile paylaşan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer de, "İyi bir yükseköğrenim nitelikli akademik altyapılarla sağlanabilir. Bunun için 2015-2020 Stratejik Planımızda tüm fakültelerimizi ve Meslek Yüksekokulumuzu 21’inci yüzyılın eğitim gerçeklerini kavramış ve araştırma odaklı kadrolarla donatmayı hedefledik. Önümüzdeki yılın akademik planlarını da bu strateji planları çerçevesinde çiziyoruz" dedi. Yaşar Üniversitesi’nin yeni nesil kariyer planı yapanlar için doğru hedeflere sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dinçer, şunları söyledi: "Biz, bütün lisans programlarımızda kişilere bu özellikleri kazandıracak olan dersleri müfredatımıza ekledik. Adı tamamen ’inovasyon ve girişimcilik’ içerikli olan birçok dersimiz de mevcut. İkincisi ise yaparak, yaşayarak öğrenme ve teknolojiyi kullanma. Öğrencilerimiz Vestel’den Yaşar Holding’in tüm gruplarına, Schneider’dan Opet’e kadar farklı sanayi kuruluşları için projeler ürettiler. Bunların bir kısmı da hayata geçirildi ve bir çoğu da geçecek."
Yaşar Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi dışındaki 5 fakültesinde eğitim dilinin yüzde 100 İngilizce olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Cemali Dinçer, 2015-2016 akademik yılından itibaren bütün fakültelere ve Meslek Yüksekokuluna bağlı programlarda İngilizce derslerin okutulacağını söyledi. Dinçer, "Bugüne kadar Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’ndeki eğitim dili Türkçe idi. Ancak bu yıldan itibaren her iki fakültemiz ve Meslek Yüksekokulu’na bağlı ön lisans programlarının müfredatı yüzde 30 İngilizce olarak okutulacak. Ayrıca yeni stratejik planımızda öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayımızı dünya standardına indirmek istiyoruz. Bu sayı da 17 ile 20 arasındadır. Birçok üniversitede bu sayı çok yüksektir. Böyle ortamlarda nitelikli ders yapmak, araştırmaya ve uygulamaya yönelik ders yapmak zordur. Şanslıyız ki bazı fakültelerde hedeflediğimiz rakama kısa sürede ulaşacağız. Özetle Yaşar Üniversitesi olarak ana hedefimiz akademik kadronun niteliğini zenginleştirerek dünya standardında eğitim ve araştırma imkanları yaratmak. Hedefimiz Yaşar Üniversitesi’nin sahip olduğu bu ayrıcalıklarıyla ’en iyi ilk 1000 ve onu takiben en iyi ilk 500 dünya üniversitesi’ arasında yer almasını sağlamak" dedi.
Üniversite tercihinde bulunacak olan adaylara da seslenen Rektör Dinçer, adayların yeteneklerini ve isteklerini bilip, bu doğrultuda adımlar atması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Dinçer, "Adaylar öncelikle kendi yetenekleri çerçevesinde mutlu olacakları bir alanı seçmeliler. Sonradan pişmanlık duyacakları, çalışmak istemedikleri meslek alanlarını tercih etmesinler" dedi.