Yaşamak için umut istiyor

Güncelleme Tarihi:

Yaşamak için umut istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 00:00

Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Karabörtlen Köyü’nde "mavi bebek" hastalığıyla mücadele eden 4.5 yaşındaki Umut’un sağlığına kavuşabilmesi için 30 bin TL gerekiyor.

Kan dolaşımı ters

Hacer-Ercan Aydoğan çiftinin kan dolaşım sistemi doğuştan ters olan yavruları Umut Cansın, şimdiye kadar üç kez kalp ameliyatı oldu. Küçük çocuğa yapay damar takan doktorlar, ters olan dolaşımın düzeltilebileceği ihtimali bulunduğunu söyleyince, Aydoğan ailesi için umut ışığı doğdu.

Kapsamlı ameliyat

Ancak operasyonun son derece kapsamlı olduğunu anlatan anne Aydoğan, "Şanssızlığımız bu hastalığa 10 milyon kişide bir rastlanması. Şanssızlığımızdaki şansımız ise tüm damarların ters olmasıymış. Eğer ters damarlar içinde bir tanesi düzgün olsa o zaman hiç şansımız kalmayacaktı" dedi.

Destek bekliyorlar

Küçük Umut’un ameliyat olması gerektiğini söyleyen anne Aydoğan, "4.5 yılda ilaç ve hastaneler için 100 bin TL’nin üzerinde harcadık. Satacak bir şeyimiz kalmadı. Yeni ameliyat için gereken 50 bin TL’nin 20’sini tedarik edebildik, gerisini nasıl bulacağımızı bilmiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!