Yanardağ turizmi

Güncelleme Tarihi:

Yanardağ turizmi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:35

MANİSA’nın Kula İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80’den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi. Tosun, bir yanardağın tüm evrelerini incelemek, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmek ve doğa turları yapmak isteyen herkesi ilçeye davet etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 300 kilometrekarelik alanda 80’den fazla volkan konisi, peri bacaları, karstik mağaraları, kanyon, kaya mezarları, taş köprü ve tarihi evin bulunduğu Kula’da, turizm faaliyetleri artırılacak. Pekçok jeolojik, jeomorfolojik ve doğal mirası bünyesinde barındıran bir ilçede yaşadıklarını söyleyen Kula Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında tanıtım atağına hazırlandıklarını kaydetti. Türkiye’nin sahip olduğu sönmüş volkanlarla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan Tosun şunları söyledi:

"Bir yanardağın tüm evrelerini incelemek, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmek ve doğa turları yapmak isteyen herkesi Kula’ya bekliyoruz. Jeoparkımıza turistleri çekmek ve bu potansiyeli değerlendirmek için kapsamlı bir ’marka şehir’ çalışması yapıyoruz. Türkiye’nin deniz, kum, güneş eksenli turizminin yanı sıra katma değeri daha yüksek olan kültür ve doğa turlarına ihtiyacı var. Atıl durumdaki değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz."

Haberin Devamı

VOLKANLARIN VARLIĞI 2 BİN YILDIR BİLİNİYOR

Başkan Tosun, Kula Jeoparkı’nın Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri sınırları içerisinde yaklaşık 300 kilometrekarelik bir alanı kapsadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bölge tarihte 2 bin yıldır volkanlarıyla anılıyor. Kula ve çevresinde peri bacalarından karstik mağaralara, kanyonlardan volkan konilerine pek çok doğal miras bulunuyor. Üstün nitelikli jeolojik ve jeomorfolojik miras öğelerinin yanı sıra evliyalar diyarı Kula, Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre Türbesi’nden, Carullah bin Süleyman Camisi’ne, kaya mezarlarından tarihi taş köprülere, çeşme ve hamamlara, zengin bir tarihi mirasa sahip. Koruma altına alınmış 3 binden fazla tarihi yapı bulunuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!