Güncelleme Tarihi:
Yatırım ve hizmetlerde tasarruf anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Kürüm, bir görüşme sırasında Tekel'in tik ağaçlarını okullara yakacak olarak dağıttığını öğrenince harekete geçti. Tekel'den tik ağaçlarının Karabağlar Belediyesi'ne bedelsiz verilmesini talep ettiğini belirten Başkan Kürüm, “20 bin ton tik ağacını bedelsiz aldık. Tik ağacı yağmura, suya 100 yıl dayanıklıdır. Bu nedenle açık alandaki mobilyaların yapımında çok tercih edilir. Biz de bu malzemeyi alıp, Gediz'deki atölyelerimizde işledik, park ve bahçelerde oturma gurupları yapımında kullandık. İlçemize kazandırdık. Böylece ağaç alımı için para harcamamış olduk. Okullara ise ilçemizdeki park ve bahçelerdeki ağaçların budamalarından elde ettiğimiz odunları veriyoruz” diye konuştu.
Park ve bahçelerin oturma gurubu, çöp kutusu, çocuk oyun grupları gibi pek çok ihtiyacını, marangoz ve demir atölyelerinde kendi imkanlarıyla ürettiklerini belirten Başkan Kürüm, yüzde 70'e varan tasarruflar sağlandığını anlattı. Bugüne kadar kaynakları doğru ve verimli kullanmaya anlayışıyla hareket ettiklerine dikkati çeken Kürüm, şunları söyledi:
“Pek çok ilçe belediyesinin tek başına gerçekleştirmeye cesaret edemediği projelere göreve başlar başlamaz start verdik. 10 milyon liralık Bozyaka Pazaryeri Projesi'nin önemli bir bölümünü belediye imkanlarıyla gerçekleştirerek, 3.5 milyon liraya mal ettik. Karafatma Dağı'nı tıraşlayarak, Uzundere Rekreasyon Alanı ve yeni yaptığımız parklarımızda istinat duvarlarını yaptık. 30 bin metreküp taş elde ettik. Pek çok projede kullandığımız bu taşlarla Karabağlar'a 6 milyon lira kazandırdık. Uzundere Rekreasyon Alanı'nda da kaynakları doğru ve verimli kullandık, belediye iş makineleri ve işçilerimiz çalıştı. Bugüne kadar bayındırlık birim fiyatlarıyla 22 milyon lira tutarındaki yatırımı sadece 2 milyon lira harcama ile gerçekleştirdik Bu büyük bir başarıdır.”
İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’ın altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını ekonomik şekilde çözmeye çalıştıklarını ifade eden Kürüm, belediye ekiplerinin yanı sıra zaman zaman kendisinin de İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzbeton’un şantiyelerini gezdiğini, hurdaya ayrılan, elektrik direkleri, demir, ferforje, kapı, pencere aksamları, elektrik ve sıhhı tesisat malzemelerini talep ettiğini söyledi. Kürüm,“
Gediz Asfalt Şantiye Tesisleri’ndeki atölyelerimizde hurdaya ayrılmış parçaları elden geçirtip, boyatıp yeniden kullanılır hale getirdik. Bu şekilde 3 milyon liralık katkı sağladık” diye konuştu.
Karabağlar'da tasarruf sağlandığı belirtilen işler şöyle:
*Hurdadan alınan malzemeler ilçede park, bahçe ve tesislerdeki istinat duvarları ile demir korkuluk yapımında kullanıldı.
*Uzundere’deki Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Gıda Bankası binasının yapımında da hurdalıklardan alınan ürünlerden yararlanıldı.
*Harmandalı Çöp Depoloma Alanı’nda kullanım dışı kalan 100 metrekarelik deponun çelik ve demir aksamları alındı. Bu malzemelerin bir bölümü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Uzundere’deki Fidanlık Tesisleri’nde depo oluşturuldu. Kalan malzemeler ise Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi’nde hipoterapi ve tay park projelerinde kullanılacak.
*Elektrik direkleri ve ferforjeler Uzundere'de bulunan Fidanlık Tesisleri'nde kullanıldı.
*İzmir Sanat’ın atıl durumdaki sandalyeleri de alınarak, atölyelerde yenilendi, boyandı ve yeniden kullanıma hazır hale getirilip, çeşitli birimlerde kullanıma sunuldu.
*Meclis üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların bağışladığı atıl durumdaki sandalyeler de onarılıp, çok amaçlı eğitim salonlarında kullanılır hale getirildi.