Yağmur kızdan madalyaya kulaç

Güncelleme Tarihi:

Yağmur kızdan madalyaya kulaç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

Bu, çoğu zaman deha düzeyindeki yetenekleri eriyip giden otizmli bir çocuğun kendisi gibi olmayanları da motive edeceği bir başarı öyküsü. Henüz 14 yaşındaki Bornova Ergenekon Orta Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Şevval Tekin’in yüzme sporundaki başarılarının arka planını annesi Müjgan Tekin ve antrenörleri Bilge-Mert Onaran çifti, Hürriyet EGE’ye anlattı.

Haberin Devamı

Yazları deniz kenarında geçirdiklerini söyleyen Müjgan Tekin, “Bebekliğinden beri Şevval’i suya atıyorduk. Denizi çok seviyordu. Yüzmeyi kendi kendine öğrendiğini söyleyebilirim. Hatta ilk yüzüşü başlangıç için zor bir stil olan kurbağalama oldu. Bunu fark edince Ege Üniversitesi’ne gittik. Burada özel sporcular yüzme takımına girdi. 9 yaşında Türkiye Özel Sporcular (TOSSFED) lisansı çıkardı. 2012’de Altay Spor Kulübü Yüzme Şubesi’ne transfer oldu” dedi.

Çocuğum gülmeyi öğrendi
4 yabancı dil bilen ve marka müdürü olarak görev yaparken işini bir yana bırakarak Şevval’e yoğunlaşma kararı alan Müjgan Tekin, “Şevval normal okullara gitti. Öğretmeni de çok emek harcadı ama onun da tıkandığı zamanlar oldu.

Yağmur kızdan madalyaya kulaç

Haberin Devamı

Ben bir gecede karar verip işimi bıraktım. Tam uçurumdaydık. Ya kazanacaktık ya da düşecektik. Bir harfi 10 bin kere tekrarladım. Bir yılın sonunda şakır şakır okumaya, yazmaya başladı. Öğretmeni de şaşırdı. Bu emekler sportif başarılarına da yansıdı. Şimdi ben bile inanamıyorum geldiğimiz duruma. Şevval gülmezdi, insanlara temas etmezdi. Şimdi, Bilge Hoca’ya sarılıyor. Çocuğum gülmeyi öğrendi. Günde 6 saatini antrenmana ayırıyor. Artık okulda bile arkadaşları Şevval’e ‘Madalyalı kız’ diyor” diye konuştu.
Antrenör Bilge Onaran ise kendilerinin de Şevval’den çok şey öğrendiklerini vurgulayarak hedeflerini anlattı:

Yağmur kızdan madalyaya kulaç

Hedef dünya şampiyonluğu
“Antrenörlüğünü eşimle birlikte yaptığımız Şevval, 200 metre kurbağalama ve 400 metre karışık yarışlarında Avrupa 3’üncülüğünü alarak iki bronz madalyayı ülkemize getirdi. Ayrıca, 100 metre kurbağalamada 02.01.40 olan süresini tam 22 saniye geliştirerek 01.39.04’le yeni Türkiye rekorunun yanı sıra Avrupa 4’üncülüğü derecesini elde etti. Şevval aldığı başarı ile 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları katılım barajını 2 saniye farkla geçti. 2016 Rio Paralimpik Olimpiyat barajı da ekimde açıklanacak. Bunun da çok farklı olacağını düşünmüyoruz. Hedefimiz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında kürsüye çıkmak. Buna inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Destekçilerini hiç yanıltmadı
ŞEVVAL’i Çek Cumhuriyeti’ndeki Avrupa şampiyonasına hazırlanırken İsmail Keskinoğlu’nun yalnız bırakmadığını dile getiren Bilge Onaran, “Bunun yanı sıra A.S.C. Atletico Spor Salonu da kondüsyon ve kuvvet çalışmaları için bize kapılarını açtı. Ayrıca, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Şevval’in başarılarını yakından takip ederek hepimizi mutlu etti” dedi.

NELER BAŞARDI?


· 2011: TOSSFED Türkiye Şampiyonası 2’nci ve 3’üncülük madalyası


· 2012: TOSSFED Türkiye Şampiyonası bir 1’incilik, iki 3’üncülük madalyası, TOSSFED Adana Milli Takım Kampı’na katılım

· 2013: TOSSFED Bölgesel yarışları dört 1’incilik, TOSSFED Türkiye Şampiyonası üç 1’incilik madalyası, TOSSFED İzmir Milli Takım Kampı’na katılım

Haberin Devamı


· 2014: TOSSFED Türkiye Şampiyonası üç 1’incilik, bir 2’ncilik madalyası ve 4 yarışta milli takım katılım barajını geçti, Milli Takım Lisanslama ve Gelişim Kampı, INAS Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası 100 metre kurbağalama 4’üncüsü (Türkiye rekoru), 2012 Olimpiyat barajını 2 saniye farkla geçti, aynı şampiyonada 200 metre kurbağalama 3’üncüsü, 400 metre bireysel karışık 3’üncüsü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!