Vizede çifte standart

Güncelleme Tarihi:

Vizede çifte standart
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 21:34

İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Dologh, Türkiye ile Yunanistan adaları arasında yapılan feribot seferlerinde Türkler’in daha fazla vize ücreti ödemesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

DTO izmir Şube Başkanı Geza Dologh, Türkiye ve yunanistan arasındaki feribot seferlerinde Türkler’in Yunanlılar’a göre daha yüksek vize ücretleri ödediğine dikkat çekti. İki kıyıdaki yolcu ve araç taşımacılığında yaşanan sorunların başında vizenin geldiğini söyleyen Dologh, “Yunan Adaları’ndan Türkiye’ye gidiş-dönüş bedeli, Sakız Adası için 30 euro tutuyor. Türkler’in adalara geçişleri ise bilet fiyatına ilave olarak vize için 200 TL, pasaport da çıkarılacaksa yolcu başına maliyet bin TL’ye ulaşıyor” dedi.

Başlıca nedenleri

Bu yüksek ücretin, talep çok olmasına rağmen, geçişin az sayıda olmasının başlıca nedeni olduğunu belirten Dologh şunları söyledi: “Yunanistan bu sorunu aşacak tedbirleri almalı. Örneğin kruvaziyer gemilerde, yolcuların TC vatandaşı olması şartıyla, vizesiz veya toplu vize imkanı sağlanmalı.”

ALISVERİŞ SEFERLERİ

Haberin Devamı

Çeşme-Sakız Adası arasında halen iki Yunan ve iki Türk şirketin gemi seferi düzenlediğini kaydeden Geza Dologh, “2007 yılında Sakız Adası’ndan Çeşme Limanı’na gelen 60 bin turistin yüzde 98’inin alışveriş için izmir’i seçtiği belirtiliyor.  Kuşadası’ndan Sisam Adası’na 1995 yılından bu yana yıllık yaklaşık yüz bin yolcu taşınıyor” dedi.  Ayvalık’tan Midilli’ye haftanın 6 günü sefer düzenlendiğini belirten Dologh, şunları söyledi: “Bu seferleri genelde Midilli’de oturan Yunan vatandaşları tercih ediyor. Midilli Adası’ndan Dikili İlçesi’ne bir Yunan şirketi tarafından haftada 3 sefer düzenleniyor ve gelen yolcu Bergama ile Dikili’den alışveriş yapıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!