Güncelleme Tarihi:
MUĞLA Valiliği, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde, “Çocuktaki Değişimi Anlama Sağlıklı Aile ve Toplum İlkelerini Güçlendirme Projesi” kapsamında bir seminer düzenlendi. Projenin koordinatörü Vali Yardımcısı Mestan Yayman semineri bir konuşmayla açtı.
Yayman’ın, “Bodrum’da velileri bakımlı, öğretmenleri döküntü buldum. Bazı öğretmenler ev ziyaretlerine gitmeyip, bira içiyor, kağıt oynuyor. Al kızı, ver papazı yapıyor” demesi salonda buz gibi hava estirdi, toplantıyı terk edenler oldu.
Yayman, daha sonra konuşmasına velilerden çocuklarına sahip çıkmaları konusunda önerilerde bulunarak devam etti.
Güldürmek için espri
Seminerin sonunda sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri süren Yayman, şunları söyledi:
“Ne mühim bir şeyi olacak ki bunun. Arkadaşlar, alındıysa özür dileriz. İnsanları güldürmek için espri yapıyoruz. Velileri biraz daha onore etmek için kullanılmış bir sözdü. Dört, beş öğretmeniimiz bu sözümün ardından yerlerinden kallkmıştı. Demek, öğretmenlerdi. Bizler bu işi yaparken hakikaten çok fedakarca davranıyoruz. Bu semineri yaparken hafta sonları da çalışıyoruz. Alınganlıklar olabiliyor. Ancak, kesinlikle alınmaları için söylemedim.”
Velilerden Neslihan Gökçeoğlu, Yayman’ın velileri yüceltmek isterken öğretmenlere hakaret etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “En kutsal mesleklerden biri öğretmenliktir. Çocuklarımı yetiştiren öğretmenlere hakareti içime sindiremediğimi için oradan ayrıldım” dedi.
Eğitim Sen’den kınama
Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği de Yayman’ı yazılı açıklamayla kınadı, öğretmenlerden özür dilemeye davet etti. Açıklamada, Yayman’ın öğretmenlerin ev ev dolaşıp yardım gereken velilerin belirlenmesini istediği vurgulanarak, şöyle denildi:
“Yayman, ayakları yere basmadığı ileri sürülen projesine destek olmadıkları için daha önce de öğretmenleri suçlamıştı. Ülkemizde yardıma muhtaç olup da tespit edilmemiş aile yok denecek kadar azdır. Çocuk Esirgeme Kurumu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve muhtarılıklar bu işi zaten yapmakta. Yardıma muhtaç aileleri tespit etmek öğretmenlerin işi değil. Öğretmenlere sorulursa, okullarındaki yardıma muhtaç öğrencileri bildirirler. Yayman, öğretmenleri asli görevlerinin dışında işlerde görevlendirmek istemektedir. Bu istek yanlış olduğu kadar, anlamsızdır. Asıl olan herkesin kendi işini yapmasıdır.”
Yardım paralarını yerine ulaştırdık
BEKİR-Sacide Keleşoğlu Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Aydın’daki şubesinin ardından ikinci şubesini Manisa’ya açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Keleşoğlu, “Vakıf benim değil Manisalılarındır. Hayırların irtibat bürosu artık bu büro olacak” dedi.
Yardımların yerine ulaşmadığına ilişkin haberleri de eleştiren Keleşoğlu, “Yardım yaptığımız her yere parayı verdik. Vakfımızın bir tek kuruş ödemedim diye ispat edene, elime jilet çakarım. Hayır yapılıyorsa arkadan dedikodu olur mu. Bu ayıptır” diye konuştu.
Şubenin kurdelesini DP Manisa İl Başkanı Ümit Canuyar ile kesti. Keleşoğlu, makam koltuğuna ilk olarak eşi Hale Keleşoğlu’nu oturttu. Keleşoğlu, parmağındaki evlilik yüzüğünü basın mensuplarına göstererek, “Evlilik sahte değil” dedi. Hakkı Keleşoğlu daha sonra koltuktan eşi Hale Keleşoğlu’nu kaldırarak Canuyar’ı oturttu.