Validen altın hakimden hapis

Güncelleme Tarihi:

Validen altın hakimden hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 00:00

Alev alan akaryakıt dolu tankeri uzaklaştırıp faciayı önleyen şoför Engin Koçak ‘kahraman’ ilan edildi. Mahkeme ise birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet ve kaza sonucu yangına neden olmaktan 7 ay 15 gün hapse hükmetti.

Haberin Devamı

İZMİR Çınarlı’da geçen yıl mart ayında meydana gelen olayda, 15 yıllık şoför Engin Koçak yönetimindeki tanker, bir akaryakıt istasyonuna benzin boşaltırken yakıt alev aldı. Bunun üzerine hemen direksiyona geçen Koçak, tankeri istasyondan uzaklaştırarak olası faciayı önledi. Tankerden yükselen alevler, istasyon ve yoldaki bazı araçlara sıçradı, yaralananlar oldu. Cesaretli davranışı nedeniyle ‘kahraman’ ilan edilen Engin Koçak, Vali Cahit Kıraç tarafından Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi, işyeri sahibi Adem Seçilmiş de Koçak’a 10 bin liralık çek verdi.
Ancak, olay sırasında yaralanan ve araçları zarar gören Nurhan Yavaş, Uğur Bilgi, Kamil Hozman, Niyazi Yürük, Gürsel Önol, Kamil Sırlı, Barış Mutkilioğlu’nun şikayetçi olmaları üzerine, Engin Koçak ve istasyon saha sorumlusu Şahin Tecir hakkında ‘birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek ve kaza sonucu yangına neden olmak’ suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Yine yaparım
İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen Koçak, olay günü yönetimindeki petrol tankeriyle Aliağa’dan İzmir’deki istasyona geldiğini, yakıtı boşaltmadan önce güvenlik önlemlerini aldığını söyledi. Engin Koçak, “Tüm önlemleri aldıktan sonra önce 97 oktan benzini boşalttım. 95 oktan benzini boşaltırken tanker birden alev aldı. Bunları yaparken yanımda Furkan Muhtaroğlu vardı. Alev aldığını görünce ilk etapta yangın tüpüyle söndürmek için müdahale ettim. Sönmeyip patlama riski oluşunca birçok kişiye zarar vereceğini düşünüp, kendi canımı hiçe sayarak yanan tankeri 600-700 metre götürdüm. Ben daha önce yangın eğitimi almıştım. Tüm belgelerim mevcut. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Eğer aracı uzaklaştırmasam büyük felaket olacaktı. Kimseye isteyerek zarar vermedim. Kusurum ve ihmalim yok” dedi.
Diğer sanık Şahin Tecir de Koçak’ın anlattığı gibi tüm emniyet tedbirlerini aldıklarını belirtti. Benzinin boşaltılması sırasında nedenini anlayamadıkları bir şekilde hortumun alev aldığını, yangın tüpüyle söndürmeye çalıştıklarını ama başaramadıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

7’şer ay hapis
Hakim, sanıklar Koçak ve Tecir’i, 7’şer ay 15’er gün hapis ve 4 bin 500’er lira adli para cezasına çarptırdı. Taraflar arasındaki husumetin devam edişi ve sanıkların pişmanlık gösteren davranış sergilememiş olmasını da dikkate alarak, ileride yeniden suç işlemekten çekineceklerine dair mahkemeye olumlu kanaat gelmediğini belirterek, cezalarını ertelemedi. Sanıkların avukatı, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!