Güncelleme Tarihi:
Aydın'da yolsuz ve susuz köy kalmadığı söyleniyor. Oysa, 2500 kilometre yol asfalt bekliyor, köyler ise suya hasret
AYDIN Valisi Emir Durmaz, politikacıların dilinden düşürmediği, ‘‘Aydın'da yolsuz, susuz, elektriksiz köy kalmadı’’ sözlerini yalanladı. Vali Durmaz, ‘‘Aydın gibi bir ilde stabilize tesviye edilmiş köy yolu, suyu kuyudan çeken köylü görmek istemiyorum’’ dedi.
3 bin 500 km yolun bin 200’ü asfaltlı
VALİ Durmaz, Nazilli'nin Sinekçiler Köyü yolunun açılışında 486 köyün toplam 3 bin 700 kilometre uzunluğunda yolu bulunduğunu, bunun sadece bin 200 kilometresinin asfaltlandığını belirtti.
İçmesuyu da yok
DURMAZ, daha 2 bin 500 kilometre stabilize ve ham yolun asfaltsız olduğunu söyledi. Politikacıların yıllardır Aydın'da köylerin refah seviyesinin yüksekliğiyle övündüğünden habersiz olan Vali Emir Durmaz, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve DSİ'nin verilerini aktarırken, köy yollarındaki talihsizliğin içmesuyu ve elektrikte de geçerli olduğunu sergiledi.
Terk edilmeyecek
İÇMESUYU bekleyen 66 köyle, hiç su şebekesi olmayan 50 köyün kaderine terkedilmeyeceğini belirten Vali Durmaz, ‘‘Parolamız, vatandaşın gidemediği köy, yürüyemediği yol olmasın. Bu sorunları çözmek bizim görevimiz. Özel İdare'nin imkanlarını sonuna kadar zorlayıp, sorunları aşacağız’’ diye konuştu.
Dağları delip sorunları aşarız
AYDIN Valisi Emir Durmaz, dağlar gibi duran sorun karşısında elini kolunu bağlayıp oturmasının mümkün olmadığını belirtti, ‘‘Bu dağ ya delinip geçilecek, ya da eritilip aşılacak’’ dedi. Durmaz, ‘‘2002 yılına kadar 2 bin 500 metre köy yolunu asfaltlayıp bitireceğiz. Özel İdare bütçesinden sağlanan kaynaklarla 25 iş makinası alacağız. Asfalt ve stabilize ekiplerini 12 ay çalıştıracak şekilde kuracağız. Gittiğim köylerde vatandaş halen yol, su, okul, sağlık ocağı ya da buralara personel istiyor. Bunlar bizim yapmamız gereken asli görevlerimiz. Tespit ettiğimiz sorunların giderilmesi için start verdik’’ dedi.
Politikacıları ile ünlü bir il
AYDIN'ın 1980 sonrası milletvekili panoramasına bakınca, Vali Emir Durmaz'ın açıkladığı rakamlar acı gerçeği yansıtıyor. Başbakan, başbakan yardımcısı, önemli bakanlıklar yapan politikacıların çıktığı Aydın'da çağdaş gelişime uyum sağlayamayan yerleşim birimlerinin olması, vaadlerin yerine getirilmediğini açıkça ortaya koydu. l980 sonrası Özal hükümetiyle başlayan dönemden sonra 17 yıl içinde beş seçim geçti. l983 yılında milletvekili sayısı 6'dan 8'e çıktı. 1983 yılından bu yana 35 milletvekili gelip geçti. Bazıları iki, bazıları üç dönem milletvekili seçildi. Bu tarih arasında Milli Eğitim, İçişleri, Bayındırlık, Sanayi ve Ticaret ile Devlet Bakanı olmak üzere 5 bakan görev yaptı.