Vali Al, Didim'de 3 ayrı projeyi birden hizmete başlattı

Güncelleme Tarihi:

Vali Al, Didimde 3 ayrı projeyi birden hizmete başlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 10:34

Didim'de, belediyenin Tarihi Apollon Tapınağı çevresinde hayata geçirdiği çevre düzenlemesini içeren Eskiköy Projesi, İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla yaptırılan MOBESE sistemi ve ‘TSCG 21’ isimli Sahil Güvenlik Botu, törenle hizmete başladı.

Haberin Devamı

Törene Aydın Valisi Keram Al, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Bulut, Aydın İl Emniyet Müdürü Turan Temel, Aydın İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, MHP'li Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, CHP'li Akbük Belediye Başkanı Mehmet Sandalcı, Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Alper Köseoğlu, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak, Didim'in ilk yerleşim alanı olan ve dünyaca Ünlü Apollon Tapınağının çevresini saran Eskiköy'deki çevre düzenlemelerini kapsayan projenin hizmete sokuldu. Maliyetinin yüzde 40'ı İl Özel İdaresi tarafından karşılanan projenin açılışında konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) bünyesinde bölgenin kültür turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Başkan Kamacı, proje kapsamında gerekli izinlerin alınarak Telekom ve AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi'nin çalışmalarından sonra tapınağı saran yolun doğal granit küp taşlarla tarihi dokuya uygun hale getirildiğini aktardı. Kamacı, yine Eskiköy Projesi kapsamında eski evlerden 34 tanesinin tescillendiğini ve kısa süre içerisinde restorasyon işlemlerinin tamamlanarak bölge turizme dahil edileceğini açıkladı. Kamacı toplam proje bedelinin 366 bin 314 lira olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Al, beraberindeki protokol üyeleri ile Apollon Tapınağı'nı çevreleyen yolun hizmete açılması için kurdeleyi kesti. Belediye Başkanı Kamacı, Vali Al'a, tapınağın çevre düzenlemelerine katkıları nedeniyle plaket verdi.

Haberin Devamı

DİDİM MOBESE İLE ARTIK DAHA GÜVENLİ

Vali Al ve beraberindekiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçerek, suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için geçen yıl İl Özel İdaresi'nden sağlanan 650 bin TL ve ilçedeki bazı kuruluşların destekleri ile kurulan MOBESE sistemini hizmete açtı.
Tören, MOBESE'nin kurulmasına katkı sağlayan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi 2. Başkanı Abdülkadir Mirza'ya Vali Al tarafından plaketlerdin verilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

SAHİL GÜVENLİK BOTU HİZMET BAŞLADI

Son tören ise D Marin Didim Marina'da “TSCG 21” isimli Sahil Güvenlik Botunu hizmete başlaması için yapıldı. Buradaki törende Vali Al, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat'tan botla ilgili bilgi aldı. Protokol üyeleri daha sonra Dipburun ile Turgutreis arasında hizmet vereceği öğrenilen bot ile kısa bir tur atıp, teknik özelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Vali Al, daha sonrada ilçeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!