Uyanık üniversite

Güncelleme Tarihi:

Uyanık üniversite
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bedelsiz tahsis ettiği, ancak artık kullanılmayan binaları geri vermemek için her yolu deniyor.

BALIKESİR Üniversitesi 1992'de kurulduğunda, çoğunluğunu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bedelsiz tahsis ettiği binalarda eğitim vermeye başladı. Zamanla modern binalar yapılıp fakülteler Balıkesir-Bigadiç yolu kenarındaki kampüse taşındı.

2 bina boşaldı ama

MÜHENDİSLİK Mimarlık Fakültesi de eğitim için 8 yıl aralıksız kullandığı eski Balıkesir Lisesi ve laboratuvar olan Zağnospaşa İlköğretim Okulu binalarını boşaltıp kampüse geçti. Ancak yönetim binaları Milli Eğitim'e iade etmedi, üstelik herkesi şaşırttı.

Bir rektörlük daha

DUMLUPINAR Mahallesi'ndeki eski liseye, başka rektörlük olmasına karşın ‘‘Balıkesir Rektörlüğü’’ tabelası asıldı. Eski ilköğretim okulu binasına da, gelecek yıl eğitime başlayacak, daha öğrenci alınmayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tabelası konuldu. 50-60 kişilik sınıflarda öğretim veren Balıkesir Lisesi'nin bina hayali suya düştü.

Sadece tabela

Balıkesir Üniversitesi, Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nin boşalttığı eski Balıkesir Lisesi binasına rektörlük tabelası astı. Balıkesir Lisesi şimdiki binasında ortalama 60 kişilik dersliklerde öğrenim görüyor. Lise, üniversitenin terk etmediği eski binasına kavuşursa, ferah sınıflarda eğitim imkanına kavuşacak.

REKTÖR HACIOĞLU

Bina onarım bekliyor

BALIKESİR Milli Eğitim Müdürü Alparslan Peker, okul ve dersliğe acil ihtiyaç olduğunu belirtirken, üniversite yönetiminin tutumu konusunda, açıklama yapmadı.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, eski binanın nasıl kullanılacağına yönetim kurulunda karar verileceğini belirtti. Hacıoğlu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tabelasına ilişkin yorum yapmadı, ‘‘Bina 17 Ağustos depreminde hasar gördü. onarımı gerekiyor’’ demekle yetindi. Üniversite, halen Bahçelievler Lisesi'nin bir bölümünü Mimarlık Mühendislik Fakültesi için kullanırken, Burhaniye, Havran, Edremit ve Sındırgı Meslek Yüksek Okulları da Milli Eğitim binalarında hizmet veriyor.

HAKEMDEN ÇAĞRI

Lisemizi geri verin

BALIKESİR Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun Karesi Ortaokulu'ndan 6 aylığına geçici aldığı binayı da 16 yıl sonra iade ettiği ortaya çıktı. Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Lisesi vakıfları kurucularından Ekrem Balıbek, rektörlüğü eleştirdi. Balıbek, yıllar önce kampüs için 270 dönüm arazi bağışlandığını belirtti, ‘‘Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden boşalan iki bina, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iade edilmeli. 115 yıllık Balıkesir Lisesi, büyük ihtiyaç duyduğu bu binada eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri yapacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!