UTSO, üyelerine yeni pazar peşinde

Güncelleme Tarihi:

UTSO, üyelerine yeni pazar peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 14:28

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO), Azerbaycan ile Gürcistan'a düzenlediği iş gezisine katılan 23 işadamı yeni pazarlar aradı.

Azerbaycan'da, Bakülü işadamları ile bir araya gelen 23 kişilik UTSO heyeti, ikili iş görüşmeleri yaptı. Tekstil, inşaat malzemeleri ve gıda firmalarının ağırlıklı olduğu heyet, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te faaliyet gösteren firmaların yöneticileriyle de görüştü. İş gezisi ile ilgili açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Öncelikli hedefimiz ilimizin ihracat potansiyelini arttırmak. Farklı sektörlere yeni pazar olanakları sunmak için alternatif ülkelere iş gezileri düzenliyoruz. Globalleşen dünyada, ülkelerarası ticaret, şehirlerarası ticaretten farksız hale geldi. Uşak firmaları artık dünyanın her yerine ürün satabilecek kalitede üretim yapıyor. Oda olarak amacımız bu ürünlerin pazarlamasında firmalarımıza destek olmak” dedi.
Sektörel anlamda firmaları birebir görüştürüp iş bağlantıları için kapıyı araladıklarını ifade eden Kuvvet, “Uşak'ın her alanda potansiyeli var. Bu nedenle ihracat noktasında dünyadaki süreci yakından takip etmeliyiz. 3-6 Ekim arasında Meksika'da yapılacak olan Türk Ürünleri Sergisi'nde hem stant açacak hem de ziyaretçi olarak gitmek isteyen firmalara organizasyon düzenleyeceğiz. Üyelerimizin ihracat potansiyellerini genişletmek ve pazarda çeşitlilik yaratmalarını sağlamak amacıyla çeşitli projeler, yurtdışı iş gezileri ve eğitimlerle destek oluyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!