Güncelleme Tarihi:
Yemeğe katılanlar arasında derneğin Yönetim Kurulu üyesi Mohamed Hammam da yer aldı. Derneğin İzmirli üyeleri, basın mesupları ile Sky Bar’da kokteylde bir araya geldi. Kuruluş yemeği ise Equinox’ta Chaine des Rotisseurs kuralları çerçevesinde hazırlanan özel bir mönüyle gerçekleşti. “Chaine des Rotisseurs”ün İzmir Şubesi Başkanı Bülent Akgerman, 1950 yılında Paris’te kurularak dünyaya yayılan uluslararası gastronomi kulübünün temellerinin 1248 yılına, IX’uncu Louis dönemine dayandığını söyledi. Akgerman, “1950 yılında Gastronomi Prensi olarak adlandırılan Curnonsky ile Dr. August Becart ve Jean Valby adlı üç gastronom, Louis Giraudin ve Marcel Darin adlı iki profesyonel aşçı tarafından Paris’te tekrar kurulan dernek iyi yiyeceğin korunması ve sofra zevklerinin yaşatılması amacıyla 80’ini aşkın ülkede faaliyet gösteriyor” dedi.