Urla’ya 21 milyon liralık su yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Urla’ya 21 milyon liralık su yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, yapımına mayıs ve haziran aylarında başlanan 20 milyon 965 bin TL’lik içme suyu yatırımını Urla’da tanıttı.

Haberin Devamı

Urla Meydan Düzenleme Projesi kapsamında yer alan taş bina salonda yapılan İZSU tanıtım toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Musa Çam, İl Başkanı Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de katıldı.
İZSU Genel Müdürü Ahmet Hamdi Alpaslan ilçede yapımı planlanan, devam eden ve tamamlanan yatırımlara ilişkin bir sunum yaptı. Bugüne kadar biten işlerde 12 milyon 500 bin TL harcandığını belirten Alpaslan, 21 milyon 940 bin TL’lik yatırımın ise devam ettiğini söyledi. Alpaslan, Zeytinalanı, İçmeler ve Torasan mahalleleri içmesuyu şebeke ve iletim hattı inşaatının Ekim 2012’de tamamlanacağını, Urla Merkez, İskele, Çeşmealtı mahalleleri içmesuyu şebeke ve iletim hattı inşaatının ise Mart 2013’de tamamlanacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ağamız da babamız da

Karaosmanoğlu, uğrunda cezaevinde yattığı Urla Meydan Düzenlemesi kapsamındaki salonda bir toplantı yapıldığı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. İZSU’nun yatırımlarına teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Ağalık vermekle, efelik vurmakla olurmuş, bizim ağamız da babamız da Aziz Kocaoğlu’dur” dedi.
Büyükşehir’e destek vermek için İZSU’nun yapacağı bazı yatırımlar için ilk kez İller Bankası’na kredi başvurusu yaptığını belirten Kocaoğlu, en büyük hedefin Körfez’de yüzmek ve İzmir’i çevre anlayışıyla dünyada ölçeğinde bir kent yapmak olduğunu söyledi. Bu amaçla geliştirdikleri Büyük Körfez Projesi’ni Ulaştırma Bakanlığına da kabul ettirdiklerini belirten Kocaoğlu, “ÇED ihalesinde 6 Aralık’ta teklifler alınacak. TCDD’yle ortak ihaleye çıktık” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!