Üreten kadınlar pazarı

Güncelleme Tarihi:

Üreten kadınlar pazarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 00:00

Narlıdere Belediyesi kadınları için ‘Üreten Kadınlar Pazarı' oluşturdu.

Haberin Devamı

Narlıdere Belediyesi her ayın ilk salı günü Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda kuracağı Üreten Kadınlar Pazarı'nın ilkini bugün Narlıderelilere tanıttı. Narlıdere'de faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerinin katılımı ile hayata geçen Pazar'ın açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Parti meclisi üyesi Nazik Işık, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Karaburun, Karşıyaka, Balçova, Urla ve Narlıdere CHP kadın kolları, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya katıldı.

Narlıdere CHP kadın kolları ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği projenin tanıtımı ve açılış töreninde bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, üreten kadınlar pazarının CHP parti okulunun bir meyvesi olduğunu söyledi. Batur, “Kadın kolları başkanımız Canan Özkan Karaca başta olmak üzere, kadın kolları yönetimimize ve ilçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başta sadece bir fikir olarak ortaya çıkan bu projeyi, yerel yönetim ile birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayda bir yapacağız bu pazarda sadece üretici kadınlar ve ürünleri yer alacak. Evinde, dernekte veya kursta ürettiği ürünleri bu pazarda satabilecek. Kadınlarımıza ek bir gelir kapısı olarak gördüğümüz bu projede pazarlama usulü hazır mal veya firmalar asla yer almayacak. Bu ticari bir aktivitenin gerçekleşeceği bir yer değil sadece kadınlarımızın kesesine bir kuruş bile olsa koymayı amaçlayan bir projedir” dedi.

Haberin Devamı

Üreten Kadınlar Pazarı'nın oluşmasında büyük emeği bulunan CHP Narlıdere kadın kolları başkanı Canan Özkan Karaca kadınların içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal zorluklara dikkat çekti. Projeye destek veren Başkan Batur'a teşekkür etti.
Narlıdere Üreten Kadınlar Pazarı'nın açılış töreninin ardından Narlıdereli üretici kadınların kurduğu 35 adet stanttan oluşan pazar gezildi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve katılımcılar stantlarda bulunan ürünler ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra Türk halk müziği sanatçısı Gonca Özdemir'in türküleri dinledi ve davul zurna eşliğinde halay çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!