Güncelleme Tarihi:
İZMİR Fuarı'nda yer alan 1. Uluslararası Dünya Mutfakları Festivali'nde standı bulunan ülkeler arasında ‘‘En İyi Yemek’’ yarışması düzenlendi. İzmir'in ünlü simalarının jüri üyeliği yaptığı yarışma Mısır Halk Dansları Topluluğu'nun izleyicileri coşturan kıvrak dans gösterisiyle başladı, katılımcı ülkelerden Çin, Endonezya, Hindistan, İsrail, İtalya, Mısır, Moldova ve Pakistan'ın yerel yemeklerinin jüri üyelerince tadılmasıyla devam etti. Küba festivale sadece içkileriyle katıldığı için, Türkiye ise ev sahibi ülke olması nedeniyle yarışmada yer almadı.
BİRİRİNDEN lezzetli yemekler arasında seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri arasında Mine Piriştina, Nedim Demirağ, Fevzi Hepşenkal, Nedim Atilla, Türkiye Profesyonel Mutfakçılar Derneği Başkanı Vasfi Pakman, İzmir'in ünlü yemek ustaları Nevzat Peker, Hüseyin Yılmaz ve Hayrettin Meydan yer aldı.
1. Uluslararası Dünya Yemek Mutfakları Yarışması sonunda birinciliği ‘‘Karahi Paratha ve Zarda’’ yemekleriyle Pakistan, ikinciliği ‘‘Chicken Shohi Korma ve Thirney’’ yemekleriyle Hindistan, üçüncülüğü ise ‘‘Falafel ve Humus Üstü Sote Et’’ yemekleriyle İsrail aldı. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Mine Piriştina, Nedim Demirağ ve Nevzat Peker'den aldılar. Dereceye giremeyen ülkelere ise teselli ödülü verildi.