Ünlü sanatçı Leyla Gencer anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü sanatçı Leyla Gencer anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 01:51

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle gerçekleştirilen dünyaca ünlü Soprano Leyla Gencer'i anma konseri Urla Hakan Çeken Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Urlalı sanatseverlerle buluşan İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası konserine Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, eski Devlet Bakanı ve Urla Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Karakoyunlu, meclis üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Ünal Öziş'in Leyla Gencer'i anlatan konuşmasıyla başlayan anma gecesinde Öziş, 50'nin üzerinde unvan ve ödüle sahip olan Leyla Gencer'in batı ülkelerinde La Diva Turca, La Gencer, La Regina olarak ün yaptığını ve 20. Yüzyılın en ünlü Sopranolarından biri olduğunu belirtti.

Dünyanın en seçkin opera sahnelerinde ve resitallerinde hayranlık uyandırmış sanatçı Leyla Gencer adına düzenlenen uluslararası şan yarışmasında, 1995 yılında birinci olan Mezzosoprano Enkelejda Shkoza, üçüncü olan Soprano Birgül Su Ariç ve mansiyon ödülü alan Bas Tuncay Kurtoğlu'nun 20 yıl sonra ilk defa Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi sahnesinde bir araya geldiği konserde 10 eser seslendirildi.
Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İzmir Devlet Opera ve Balesi'ne ve emeği geçen herkese anma gecesinde bir araya geldikleri için teşekkür etti. Alessandro Cedrone yönetimindeki orkestranın büyülediği Leyla Gencer'i anma konseri, Urlalı sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!