Uluslararası Halk Dansları Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Halk Dansları Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 01:31

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenecek Uluslararası Halk Dansları Festivali 8 Haziran Pazartesi günü başlıyor. 11 farklı ülkeden 380 dansçının katılacağı festivaldeki gruplar, Denizli merkez ve ilçelerde sahne alacak.

Haberin Devamı

15'inci Uluslararası Halk Dansları Festivali Pazartesi günü saat 17.00'de Denizli Valiliği önünden düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festivale bu yıl Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, KKTC, Kosova, Kostarika, Makedonya, Meksika, Moldova, Sırbistan ve Türkiye ile birlikte 11 ülkeden 380 dansçı katılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun sahne alacağı festivalde farklı ülkelerin kültürlerine ait halk oyunları Denizlililerin beğenisine sunulacak. Denizli merkezde Delikliçınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı ve Meska ile birlikte Güney, Sarayköy, Kale ve Tavas'ta da gösterilerin sunulacağı festivalin galası ise 12 Haziran Cuma günü saat 21.00'de Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.
AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Farklı kültürler, farklı değerler, farklı milletler biraraya gelecek, barış ve kardeşlik kazanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!