Üç Mehmet’in Dansı büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Üç Mehmet’in Dansı büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:29

29’UNCU Uluslararası İzmir Festivali’nde, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu, ’Üç Mehmet’in Dansı’ gösterisiyle büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Librettosunu Prof. Dr. Murat Tuncay’ın yazdığı, anlatıcılığını İbrahim Raci Öksüz’ün üstlendiği, yönetmenliğini Abdurrahim Karademir ve Şahin Ünal’ın yaptığı "Üç Mehmet’in Dansı" Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda sahnelendi. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve eşi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları ile İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in de izlediği gösteride, salon tamamen doldu. 100 dansçının görev aldığı Üç Mehmet’in Dansı’nda Ege’nin Efeleri Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’nin yaşantılarından kesitler dansla sunuldu. Özellikle düğün ve kavga sahnelerinde coşku doruğa çıktı. Atçalı Kel Mehmet Efe’yi Salih Karagöz, Çakırcalı Mehmet Efe’yi Mustafa Aykuş ve Demirci Mehmet Efe’yi Selim Özyol canlandırdı. Klasik zeybek adımlarına modern bir yaklaşımla yapılan koreografi, yöre kültürünün renk ve zenginliğini yansıtan benzersiz güzellikteki giysi ve aksesuarlar, gelenekselle harmanlanmış modern müzik anlayışı ve dansçıların olağanüstü performansı gösteriyi unutulmaz kıldı. Toplam 110 dakikalık gösterinin sonunda tüm salon Ekin Dans Topluluğu’nu dakikalarca ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

29’uncu Uluslararası İzmir Festivali, 16 Haziran Salı günü Efes Odeon’da yapılacak Janusz Olejniczak Resitali ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!