Tutkuyla gelen başarı

Güncelleme Tarihi:

Tutkuyla gelen başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 10:14

‘Serbest Dalış, Dinamik ve Serbest Apnea Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3'üncülüğü elde eden, ‘ODTÜ SAS Türkiye Şampiyonası’nda da iki altın madalya alan Çanakkaleli edebiyat öğretmeni Birgül Erken, hedefinin önce Avrupa sonra da dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Geçen mayıs ayında Çorum’da düzenlenen ‘Serbest Dalış, Dinamik ve Serbest Apnea Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3'üncülüğü elde eden, ‘ODTÜ SAS Türkiye Şampiyonası’nda da iki altın madalya alan Çanakkaleli edebiyat öğretmeni Birgül Erken, hedefinin önce Avrupa sonra da dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.
Sualtı fotoğrafçılığı ve aletli dalışın ardından beş yıldır da serbest dalış sporu yapan Birgül Erken, Çanakkale Kolin Otel’in yarı olimpik havuzunda yaptığı antrenman arasında hedeflerini anlattı. Sualtı fotoğrafçılığı yaptığı sırada başlayan derin mavi sulara olan tutkusunun, önce aletli dalış sonra da serbest dalış merakını getirdiğini belirten evli bir çocuk annesi Birgül Erken (40), en büyük destekçisinin de aynı zamanda antrenörlüğünü yapan doktor eşi Değer Erken olduğunun altını çizdi. 14 yaşındaki oğlu Ege’nin de kendi izinde yürüdüğünü anlatan Edirne Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Birgül Erken şunları söyledi:
“Derin mavi sular benim için farklı bir yaşam. Sudan her çıktığımda kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Ağustos ayında Kemer’de yapılacak Küp Apnea Türkiye Şampiyonası’nda yarışacağım. Bu yarışma sonrasında milli takım kampı ve ardından Avrupa şampiyonasına katılacağım. Hedefim hem Avrupa hem dünya şampiyonu olmak. Milli Takım formasını giymek ve uluslararası arenada Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak benim için onur kaynağı olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!