Güncelleme Tarihi:
Peynir sektörünün ileri gelenlerini bir araya getirecek festival, İzmir’in ardından 26-28 Nisan’da Mersin, 10-12 Mayıs’ta Ankara ve 24-26 Mayıs’ta ise Trabzon’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin keçi, koyun ve inek peynirlerinin tanıtılacağı festivalde çocuklar için de özel yarışma ve stantların oluşturulacağı açıklandı. Süt ürünleri tüketiminin çok önemli olduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, “Türk halkı süt ürünlerini peynir ve yoğurt olarak tüketiyor. Bu açıdan festival çok önemli. İzmir’de yapılacak bu etkinlik ile süt ürünlerinden elde edilen peynir tüketicinin huzuruna çıkacak. İzmir sütün başkentidir. Türkiye’nin sütünün yüzde 9’u İzmir’de üretiliyor. Bu sebeple burada yapılması önemlidir. Biz de bu etkinlikte tarımsal örgütlerimizin ürünlerinin sergilenmesi için girişimde bulunacağız. Amaç festival üzerinden süt ürünlerini tanıtmak” dedi.