Türk mutfağı döner kebap demek değil

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfağı döner kebap demek değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 00:00

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Platform Fuarcılık işbirliğiyle 1-4 Aralık’ta Antalya’da “1. Türk Mutfağı Zirvesi” düzenleyecek.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Aykut Yenice, Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu basın toplantısı düzenlendi.
Yenice Türk mutfağının sadece döner ve kebabın temsil etmediğini belirterek, şunları söyledi:

“8 bin 500 yıllık bir tarihi geçmişe sahip İzmir ve Ege, zengin ot, balık, et, her türlü gıda zenginliğine sahip. Bugün gidin turistik tarihi Kemeraltı’nda el yıkamak için lavabosu bile olmayan, etin kilosunun 25- 30 TL olduğu bir ülkede yarım ekmek döner, ayran 50 kuruşa satılıyor. Ege’nin yemek kültürünü tanıtan lokantalarımız bir bir kapanıyor. Geriye kalanlar da kapanmamak için direniyor. Nerede Ekmekçi Başı, Şükran lokantaları geçtiğimiz ay Hisarönü’ndeki 150 yıllık Güven de kapatarak devretti. Türk Ege mutfağına karşı duyarlı olmak lazım.”

Kadınsız mutfak olur mu

Haberin Devamı

Yenice, “Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer” sözünün artık geçerliliğini yitirdiğini belirterek, şöyle konuştu:“Eskiden kız istenmeye gittiğinde kızın ailesine kızının iyi yemek yapıp yapamadığı sorulurdu. Ama artık mutfaktan kopuş başladı. Alo 24 pzzacılar, dönercilere yönelindi. Çalışan kadın akşamı evine gidince telefonla pizza, döner yemek siparişi veriyor.  Türk mutfağı kadınsız olmaz. Yumurta kırmasını bilmeyenler televizyonda gazetelerde yemek tarifleri veriyor. Yemek yapmak bu kadar kolay mı? Türkiyenin önemli gıda söktörleri hala merdiven altı üretim yapanlarla mücadele ediyor. Merdiven altı üretim yapan yerlerden zeytinyağı alıp  yemeklerde kullanlar var.”Özbahçıvanoğlu ise Türk ve Ege mutfağının tanıtımı ve gelişmesi için bakanlıkca her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!