Turizmciler Londra'dan buruk döndü

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler Londradan buruk döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 14:03

DÜNYANIN en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na katılan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş, fuarın Didim adına önemli olduğunu, ancak bu yılki fuarda Türkiye standının önceki yıllara göre daha sönük geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 36'ncı kez düzenlenen World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'nda Didim de tanıtıldı. 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuara katılan DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ve TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, çok sayıda turizmcinin de katıldığı fuar dönüşü değerlendirme yaptı. DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan WTM Londra Turizm Fuarı'na 180 ülke ve 50 binin üzerinde profesyonelin katıldığını söyledi. Fuarda 594 metrekarelik alanda yer alan Türkiye standında umutsuzluğun hakim olduğunu belirten Karataş, "Ülkemizdeki seçimler dolayısıyla Bakanlık düzeyinde katılım olmadı, belediye başkanları yoktu. Bu nedenle fuarda Türkiye standı zayıf geçti. Genel olarak düşünüldüğü zaman dünya turizminde yıllık olarak yüzde 4 gelişme öngörülürken, bu sene bu rakamın tutturulamayacağı düşünülüyor" dedi. Fuarda öne çıkan ülkelerden birisinin İran olduğunu ifade eden Sevinç Karataş, İran'ın geçen yıla göre yaklaşık 6 kat daha fazla standa sahip olduğunu, ayrıca İran'ın turizm açısından çok büyük potansiyele sahip olmasının da Londra Turizm Fuarı'nın fuar raporlarına girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

TERÖRÜN TURİZME ETKİSİ

Türkiye'deki terör olaylarının İngiltere'deki basın tarafından çok fazla yayınlandığını anlatan DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, bunun için Bakanlık düzeyinde bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Turistler için en önemli olgunun huzur ve güvenlik ortamı olduğunu vurgulayan Karataş "WTM Londra Turizm Fuarı'nda önümüzdeki yıllar için online pazarlamanın daha ön plana çıkacağını gördük. Özellikle online pazarlama için bilgisayar ve bilgi işlem şirketleri fuarda çok büyük stantlara sahiptiler. Bu stantlara ilgi de çok fazlaydı. Hatta 4-5 yıl sonra fuarların online siteler üzerinden yapılacağı konuşuluyor" diye konuştu.

TÜRK MUTFAĞI TANITILSIN

TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz ise fuarlara ilginin her geçen yıl azaldığını belirterek, bu yıl 4 gün olarak düzenlenen WTM Londra Turizm Fuarı'nın gelecek yıl 3 güne düşeceğini söyledi. Dünya genelinde pahalılaşmanın olduğunu ve hem stant fiyatlarında, hem de fuar bölgesindeki otel fiyatlarında ciddi artışların olduğunu belirten Tayyar Cengiz, "Bunun adı her ne kadar fuar olsa da, aslında turizm yapılıyor. Örneğin WTM Fuarı için dünya kadar insan Londra'ya giderek, şehre ciddi oranda ekonomik girdi sağlıyor. Yeme-içme, alışveriş, ulaşım ve konaklama gibi ciddi para kazandırıyor. Türkiye olarak bizim de fuarcılığın üzerine eğilmemiz lazım" diye konuştu. Cengiz, yurtdışında katıldıkları fuarlarda Türk mutfağının ön plana çıkarılması gerektiğini belirterek, Türk yemeklerinin Türkiye stantlarında sunumunun yapılabildiği taktirde büyük farklılığın yaratılabileceğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!