Turizm 54 sektörü ayakta tutuyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm 54 sektörü ayakta tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 00:00

Bir otelde yılda 300 bin yumurta, 20 ton peynir tüketildiğini söyleyen Otelciler Birliği Başkanı Gürhan Hurda, son 20 yılda en hızlı gelişen sektör olan turizmin 54 yan sektörü ayakta tuttuğunu belirtti.

Haberin Devamı

KUŞADASI Otelciler Birliği (KODER) Başkanı Gürhan Hurda, turizmin milli gelir içindeki payının dört kat arttığını, son 20 yılda en hızlı gelişen sektör olan turizmin 54 yan sektörü ayakta tuttuğunu belirtti. Sezon öncesi turistik tesis sahipleri ile tedarikçilerinin katılımıyla Batıhan Otel’de toplantı düzenlendi.
Önemli rakamlar verdi
Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş ile Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de katıldı. KODER Başkanı Gürhan Hurda, yaptığı konuşmada sektör ile ilgili çarpıcı rakamlar verdi. 400 oda kapasiteli bir otelde yılda 20 ton kırmızı, 30 ton beyaz et tüketildiğini kaydeden Hurda, “Aynı otelde bin ton yiyecek, 600 ton içecek, 400 ton sebze ve meyve, 300 bin yumurta, 20 ton peynir tüketiliyor. Konaklama tesisleri alkollü ve alkolsüz içecek pazarında tüketimin dörtte birine sahip” dedi.

Haberin Devamı

Bir yatak 10 euro

Turistik tesislerin ekonomiyi sübvanse ettiğini belirten Hurda, “Son 20 yılda en hızlı gelişen sektör olan turizm milli gelir içindeki payı dört kat arttı. Tüketimin fazla olduğu sektör olan turizm 54 yan sektörü de ayakta tutuyor. Bunun yanında az yatırımla çok kişiye istihdam yaratan bir sektördür”dedi. Turizm sektörünün, maliyetine çalışsa, zarar etse de ekonominin diğer sektörlerini ayakta tuttuğunu anlatan Hurda, “Açık bir anlatımla, turistik bir işletme ayakta kalabilmek için bir yatağını 10 euroya satarak zarar etse de ona çarşaf sunan, yumurta satan zarar etmiyor. Karlılığını sürdürüyor. Turistik işletme, ekonominin diğer kesimlerine talep yaratıyor”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!