Güncelleme Tarihi:
Son yasal düzenlemeyle 35 yaş altına tek embriyo transferinin koşul olarak koyulduğunu hatırlatan Dr. Aruh, bunun gebelik oranlarını düşürdüğünü, hastalarının gebelik şanslarını artırmak için elde edilen embriyoların dondurularak saklanmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Dr. İsrael Aruh, “Eskiden embriyo saklamada ‘slow freezing’ dediğimiz yavaş yavaş derecenin düşürüldüğü dondurma işlemi yapılıyordu. Bunun da çözüldüğünde belli başarısı vardı. Üç yıldır ise vitrifikasyon- camlaştırma yöntemini uyguluyoruz. Yani şoklama yapılıyor, embriyolar aniden donuyor, cam gibi oluyor. Eksi 196 derecede yaşam durduğu için teorik olarak sonsuz saklamak mümkün. Çözüldüğü zaman daha iyi sonuç alınıyor. Fire, embriyonun hasar görme oranı daha az. Vitrifikasyon yönteminin taze embriyo transferinden farkı yok” dedi.
Tüp bebek merkezlerinin dondurma programlarının iyi olmasının başarılarını artırdığına değinen Dr. Aruh, üç yıl önce tüp bebek yöntemiyle evlat sahibi olan çiftlerin, şoklanmış embriyolarından kardeş sahibi olmak istediklerini kaydetti.