Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE’nin çeşitli illerinde 36 mağazası bulunan Tuğba Kuruyemiş, yatırım atağına kalktı. Üretimini Aydın’da yapıp, tüm ülkeye yayılan Tuğba, bu yıl kapasitesini yüzde 50 artırarak, mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı planlıyor. İş Geliştirme ve Eğitim Sorumlusu Nevzat Atmaca, 1980 yılında kurulan Tuğba Kuruyemiş’in sektörde kendi bölgesi dışına çıkan tek firma olduğunu belirterek, “İlk mağazamızı Aydın’da açtık. İlgi görünce önce İzmir, ardından Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Denizli ve İstanbul’da mağazaları devreye aldık. Bugün Türkiye’nin çeşitli kentlerinde 36 mağazamızın tamamı bize bağlı, franchising vermiyoruz” dedi.
Başta büyük şehirler
Bu yıla ilişkin beklenti ve hedeflerini de aktaran Atmaca, 2012 için perakende satış zincirine 15 tane daha yeni halka eklemeyi planladıklarını belirtirken, bunları İstanbul’un bazı noktalarıyla Bursa, Ankara gibi büyük şehirlerde devreye alacaklarını söyledi. Aydında yaklaşık 6 bin 800 metrekarelik fabrikada kuruyemiş, lokum ve şekerleme çeşitlerini son teknolojiyle ürettiklerini belirten Atmaca, tüm ürünleri sadece kendi mağazalarında satışa sunduklarını, toptan satış yapmadıklarını dile getirdi.
KAHVE VE LOKUM
Atmaca, “Bugün dünyanın dört bir yanına kuruyemiş ve lokum çeşitlerimiz müşterilerimiz vasıtası ile ulaştı. Türk kahvesi ve lokum, kuruyemiş çeşitleri her şey kendi imalatımız. Özellikle Tuğba Kuruyemiş’e özgü ürünler olan çikolatalı cevizli incir Bellina, incir lokumu, incirli cevizli süzme lokum, chokobar, çikolatalı incir ezmesi büyük ilgi görüyor” dedi. Yaklaşık 370 kişinin çalıştığı kurum, Türkiye’nin en büyük sorunu işsizliğin çözümüne açılan mağazalarla katkıda bulunmaya çalışıyor.