Tekstilci işadamı tekne imalatçısı

Güncelleme Tarihi:

Tekstilci işadamı tekne imalatçısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 00:00

Denizli’de tekstilci Cevat İnceoğlu, hobi olarak başladığı yat, gezi ve sürat teknesi yapımında kısa sürede ciddi yol katedince, şirket kurmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Denizli’de 1991 yılından bu yana faaliyet gösteren Denkateks Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Cevat İnceoğlu, en büyük hobisi olan tekne yapımcılığını ikinci iş alanı olarak benimsedi. İnceoğlu, tekne imalat ve satışı için şirket kurmaya hazırlanıyor.
Denizi olmayan Denizli’de iş stresini ailesiyle birlikte açık denizlere çıkarak atmaya çalışan tekstilci İnceoğlu’nu, bu merakı küçük çaplı imalata yöneltti. Bir yıl önce hobi olarak tekne yapmaya karar verince, konuya ilgi duyan arkadaşlarının denemesi için tekne döküm kalıpları getirdiğini söyleyen İnceoğlu, “Kalıpları dökünce işi büyüttük. Şu an 11 tekne üretiyoruz” dedi.

Eylül’e denizde

Teknelerin dış cephelerinin tamamlandığını belirten İnceoğlu, “Beş değişik kalıpta 11 tekne yapacağız. 9.5 metre uzunluğunda motor yat, 6.80 metre uzunluğunda sürat teknesi ve 4.60 ile 5.40 metre arasında değişen büyüklüklerde gezi tekneleri yapıyoruz. Dört kişilik ekiple teknelerin dış cephesini fiber ve polyester olarak yaptık. Eylül veya Ekim ayında tamamlayıp Gökova’da denize indirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Ekonomik imkanlar ve işten çok vakit kalmaması nedeniyle tekne yapımının uzadığını ifade eden işadamı İnceoğlu, “Hobi olarak başladığımız bu işi yatırıma taşımayı düşünüyorum. Şirket kurup yaptığımız tekneleri satmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Rusya'daki fabrika üretime başladı

Rusya’nın tekstil kenti olarak bilinen Ivanova’da, 1887 yılında Çar 2’nci Alexander Dönemi’nde kurulan ve 2’nci Dünya Savaşı’nda Kızıl Ordu’ya kumaş üreten tekstil fabrikasını iki yıl önce satın alan işadamı Cevat İnceoğlu, 1989’dan bu yana atıl durumdaki 27 bin metrekaresi kapalı toplam 72 bin metrekarelik alandaki fabrikayı faaliyete geçirerek, Antalya Home markasıyla ev tekstili üretimine başladı. Rusya pazarından pay almayı hedefleyen fabrikada, konfeksiyon ve ambalaj bölümleri kurulup, 150 kişi istihdam edildi.

İhracata yönelik üretim

1991 yılında Denizli’de kurulan Denkateks, 11 bin metrekare arsa üzerinde 8 bir 500 metrekare kapalı alanda havlu, bez ve örme grubunda faaliyet gösteriyor. Bünyesindeki Somet ve Picanol dokuma tezgahlarıyla ayda 300 bin metre kumaş, Vamatex Leonardo havlu tezgahlarıyla 70 ton havlu, örme grubunda da 50 ton wellsoft ve piko kumaşları üretiyor. Dış giyimde gömleklik ve pantalonluk kumaş, ev tekstilinde dokuma çarşaf ve nevresim yanında, sipariş ile müşteriye özel üretim de yapıyor. Şirketin ürettiği havlu, bornoz, pike ve masa örtüsü çeşitleri başta Rusya, Hollanda ve Almanya olmak üzere dış pazarlara ihraç ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!