Tekrar eden rakamlar mutluluğun anahtarı

Güncelleme Tarihi:

Tekrar eden rakamlar mutluluğun anahtarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 00:00

Ege Bölgesi, dün yüz yılda bir denk gelen 11.11.2011 tarihinin heyecanını yaxarı. Sözkonusu tarihin uğur getireceğine inananlar soluğu evlendirme dairelerinde aldı, doğan bebeklerin şans getirmesi dileklerinde bulunuldu.

Haberin Devamı

İzmir’in Konak Evlendirme Dairesi’nde yaşamlarını birleştiren 24 çiften en şanslısı ise saat 11’i 11 geçe nikahı kıyılan Engin ve Neslihan Aşan çifti oldu. CHP’li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın kıydığı nikaha ilgi büyük oldu. Evlilik cüzdanını geline veren Hakan Tartan, “Bu anlamlı tarihten itibaren acıların bitmesini ve terör olaylarının son bulmasını umut ediyoruz” dedi. “Kadına Şiddete Hayır” diye bağıran gelin Aşan’a Başkan Tartan da üzerinde “Kadına Şiddete Hayır” yazan bir saat hediye etti.

/images/100/0x0/55ea6f76f018fbb8f87fbf7f

Otomobilleri de 11

Bodrum’da yaşayan Bilecikli Tuğçe Öner ve Mehmet Kayhan çifti, nikah tarihlerinin özel ve anlamlı bir gün olması için 11.11.2011’i tercih etti. Bilecikli oldukları için otomobillerinin plakası da 11 olan çiftin nikahı saat 11.11’de kıyıldı. Bodrum’da 14 çift, bu özel günde yaşamını birleştirdi.

Haberin Devamı

Muğla’nın bebekleri

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 11.11.2011 tarihinde dört bebek dünyaya geldi. İskender - Pelin Uygun çifti bebeklerine Hüseyin Efe, Servet-Hörü Keskin çifti de Azra Nur ismini koydu. Erol-Ümriye Taş çifti Tanem ismini tercih ederken, Sultan-Hakan Karataş oğullarına Ali adını verdi. Muğla Belediyesi ise 8 çifti evlendirdi.

Denizli’nin şanslısı

Rakamların birlikteliğinin şans getireceğine inan çiftler, Denizli kent merkezinde 75, ilçelerinde ise toplam 46 çift dün nikah masasına oturdu. Günün en şanslı çifti ise, Zeynep Karakaş (25) ile Hakkı Dündar (26) oldu, nikahları saat 11.11’de kıyıldı.

BİR KEZ YAŞANIR

Tekrar eden 1’lerden oluşan 12 haneli palindrom, takvim gereği her 100 yılda bir defa denk geliyor. Başka bir deyişle ortalama ömür uzunluğu düşünülürse bir insanın, böyle bir palindromu hayatı boyunca iki defa yaşaması, en azından bugünkü teknolojik imkanlarla mucize sayılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!