Güncelleme Tarihi:
İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı’na sunup hibe kazandığı “İnnovatif Koyun-Keçi Veri Sistemi” projesinin protokolü imzalandı. Birlik bünyesinde ortaya çıkan proje İZKA’nın verdiği hibe destek için onay alırken, 45 başvuru arasından kazanılan programın uygulama süresi 1 yıl olarak belirlendi.
Protokole İZKA yetkilisi Korhan Mangır ve Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türüt’le birlikte imza atan Birlik Başkanı Özer Türer, projeyi, “Türkiye’de erişilebilir, sürdürülebilir yetiştirici ve hayvan veri sistemi oluşturarak bilgi kaybını önlenmek ve sektörde istatistiksel bilgi erişiminin sağlanmasına katkıda bulunmak” şeklinde değerlendirdi.
ONLİNE TAKİP İMKANI
Ağırlıklı olarak kırsal kesimde yaşayan ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin iş geliştirme süreçlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Türer, “Kırsal kesimde yaşayan üreticiye herhangi bir belge lazım olduğunda yapması gereken iş, il merkezine gitmek ve kendisine gerekli evrağı temin etmektir. Bu da üreticinin hem iş-zaman, hem de maddi kaybı demek. İnovatif Koyun Keçi Veri Sistemi uygulamasıyla birliğimize kayıtlı 8 bin 200 üyemizin işletme kayıt takibi yapılacak. Ülkesel küçükbaş hayvan ıslahı geliştirme projelerine ait kayıtlar sistem üzerinden izlenecek. Yetiştiricilerimizin banka ve resmi işlemler için üyelik belgesini sistemden alabilmesi sağlanacak. İzmir’deki küçükbaş hayvanlar ırk, cins ve yaş olarak kayıt altına alınarak güncel takibi sürdürülecek” dedi.
ARTI DEĞER KATACAK
Daha kaliteli tarım danışmanlığı hizmeti alınmasını
sağlamak ve yetiştiricilerin teknolojiyle barışmasını sağlamak için projeye start verdiklerini ifade eden Özer Türer, projenin öncelikle küçükbaş hayvan hastalıklarının azaltılması ve süt dökümlerinin kayıt altına
alınması sayesinde sektörel verimlilik ve kaliteye doğrudan artı değer kazandıracağını kaydetti.