Güncelleme Tarihi:
Dört kuşaktır taş baskıya devam eden Özer Ailesi’nin işlettiği yağhanede zeytin hasadının yapıldığı 3 aylık dönemde 60 ton yağ üretimi gerçekleştiriyor. İbrahim Özer, oval taşların ezdiği zeytinlerden naturel yağ ürettiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Bizim Türkiye’de üretime devam eden diğer taş baskılardan farkımız, hiçbir şekilde sıcak su kullanmamamız ve zeytinin preslenerek yağın elde edilmesi. Biz buna zeytin sütü ya da çiğ yağ da diyoruz. Diğer yağlara göre daha kaliteli olan bu yağın fiyatı da daha yüksek. Aktarlarda şifa kaynağı olarak satılıyor. Sistem çok karlı olmamasına rağmen, eski bir geleneği devam ettirmek için mücadele veriyoruz. Gerçek zeytinyağı ve lezzetinin yok olmaması için direniyoruz.”