Tartan'dan Kocaoğlu'na 5 Temmuz desteği

Güncelleme Tarihi:

Tartandan Kocaoğluna 5 Temmuz desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 14:49

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 5 Temmuz'da gerçekleşecek Büyükşehir Belediyesi davası duruşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun haklılığının ortaya çıkmasını beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Tartan, Temmuz ayı Konak Belediye Meclisi toplantısının açılışında Büyükşehir davasıyla ilgili konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davanın Özel Yetkili Mahkeme görev alanına sokulması konusunda yaptığı eleştirilere katıldığını belirten Hakan Tartan “Halkın seçtiği ve halkına hizmet için yarışan Aziz Kocaoğlu'nun kamuoyu nezdindeki haklılığının yargı nezdinde de açıklanmasını bekliyorum” dedi.

Konak Belediye Meclisi, daha önce kamuoyunda tartışmalara neden olan Güney Afrika Konsolosluğu'nun bir sokağa eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın isminin verilmesi talebini reddetti. Tartan, talebi yasa gereği komisyonlara sevk ettiklerini belirterek, “Bu konudaki görüşümü daha önce açıklamıştım. Sokağa ancak Güney Afrika adı verilebilir. Bu da iki ülke arasındaki ilişkiler için iyi olur” dedi. Meclis oybirliğiyle önergeyi reddetti. Mendela'nın 1992 yılında Atatürk Barış Ödülü'nü reddetmesi nedeniyle önergeye kamuoyundan tepki gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!