Tarihimizi tanıttılar

Güncelleme Tarihi:

Tarihimizi tanıttılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 00:00

Unesco destekli SEMEP Projesine üye İzmir Okulları, TAKEV İlköğretim Okulu Koordinatörlüğü’nde bir araya gelip, tarihi anlattılar.

Haberin Devamı

UNESCO’nun 27. Genel Kurulunda onaylanan uluslar arası gönüllü bir çevre eğitimi projesi olan SEMEP, Türkiye’de Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkezi (Akçam) tarafından koordine ediliyor.

UNESCO tarafından her yıl belirlenen tema çerçevesinde yıl boyu çalışmalar sürdüren öğrenciler yılda bir kez gerçekleştirdikleri büyük buluşmada hazırladıkları projeleri jüri önünde sergiliyor. Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Mısır, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Malta, Filistin, Romanya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere toplam 14 ülkenin üye olduğu organizasyonun İzmir Bölgesi Koordinatörü olan TAKEV Kampusunda İzmir tarihi ve kültürü adeta yeniden hayat buldu.

Yaşanıp yaşatılır

Hazırlanan projelerle Agora’ dan Kadifekale’ ye, Kemeraltı’ ndan Kordon’a, İzmir türkülerinden İzmir mutfağına, Mübadele öykülerinden Laventenlere, kumrusundan boyozuna, İzmir’i İzmir yapan her unsur TAKEV Okulları kampüsünde yeniden canlandırıldı. Her yönü ile İzmir’in yaşanıp yaşatıldığı organizasyona katılan projeler, oluşturulan 15 kişilik jüri tarafından değerlendirilerek UNESCO tarafından ödüllendirildi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, TAKEV Kampüsü’nü ziyaret ederek standları büyük bir hayranlıkla gezdi, öğrencilerden detaylı bilgi aldı.

İçimiz rahat olsun

Yerel yönetici olarak en büyük çabalarının İzmirliye kent kimliği kazandırmak olduğunu belirten Tartan, “kentli kimliği kazandırmanın yollarından biri hiç şüphesiz, insanların İzmir’i benimsemesini ve kendini kente ait hissetmesini sağlamaktan geçiyor. Bu projeye dahil tüm öğrencileri ayakta alkışlıyorum. Kentin tarihsel mirasına sahip çıkacak, çevre sorunlarına karşı hassas olabilecek bireyler, İzmir’in geleceğe aktarılmasını da sağlayacaklar. İçimiz rahat olsun” diye konuştu.
Bu yılki büyük buluşmanın koordinatörlüğünü ve ev sahipliğini yapmaktan büyük onur duyduklarını belirten TAKEV Okulları Genel Müdürü Gönül Ketenci’de projeye üye okulların öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler her biriniz, yani SEMEP Okullarına üye okulların siz seçkin öğrencileri, kentiniz adına çok önemli bir misyon edinmiş durumdasınız. Sizler hazırladığınız projelerle, İzmir’i bağlarından koparan ve geçmişine yabancılaştıran bir dönüşümün tahripkar etkisinden koruyabilmek için buradasınız” dedi. konuşmalar sonrasında ise UNESCO Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş’a SEMEP logolu temsili bir bayrak hediye etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!