Tarihe uzun bir yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Tarihe uzun bir yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:17

HER yıl milyonlarca turisti çeken, dünyanın en büyük uygarlıklarına sahne olan Efes’in 3 bin yıllık tarihi, müze mağazacılığı yapan Bilintur ile kruvaziyer turizmi şirketlerinden Tura Turizm’in ortaklığıyla Selçuk’un girişinde yeniden canlandı.

Haberin Devamı

Mayıs ayında sessiz sedasız açılmasının ardından bir ayda 16 bin ziyaretçiye antik çağı yaşatan “Cittantica Ephesus Park”, bu alanda Türkiye’nin ilk, dünyanın ise sayılı tematik parkları arasına girdi. 10 milyon Euro’ya mal olan 16 dönüm alana yayılan parkta, Pagan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kesitler yerli ve yabancı turistlere sunuluyor.

Tarihe uzun bir yolculuk

Roma'nın görkemi

İz bırakmış medeniyetlerin motifleriyle bezenmiş tesiste ziyaretçilerin tarih yolculuğu, Romalı lejyonerlerin karşılaşıp arenaya götürmesiyle başlıyor. Arenada Marcus Antonius’un Kleopatra’yı karşılamasını, gladyatör döğüşlerini, Roma’nın ünlü şölenlerini İzmir Sanat Etkinlikleri Merkezi oyuncuları canlandırıyor.

Haberin Devamı

Tarihe uzun bir yolculuk

Roma İmparatorluğu’nun günlük yaşamını anlatan ve tesis için özel hazırlanan sekiz film eşliğinde Antik Efes’te yenilen yemeklerin günümüze uyarlanmışlarını tadan ziyaretçiler daha sonra Selçuklu ve Osmanlı kervansarayında kah kahve kahve yudumlayarak, kah arastada alış verişle o dönemleri yaşama imkanı buluyor.

Tarihe uzun bir yolculuk

Anadolu'ya yayılacak

Günümüz insanına antik çağın deneyimini yaşatmak istediklerini belirten Bilintur Müze Projeleri ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Barış Üstünkaya, “İnsanlığın varoluşundan bu yana yaşam, inanışlar, gelenekler farklı olsa da, duygular değişmiyor. Cittantica Ephesus Park’ta Pagan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemini yaşatmakla kalmıyor, tüm bu duyguları ziyaretçilerimize hatırlatmaya ve o günleri her anlamda hissettirmeye çalışıyoruz. Bu deneyimi her yıl, 2,5 milyondan fazla yabancı ve yerli turiste yaşatmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda da dünyada başka bir örneği olmayan bu tesisin benzerlerini Anadolu’nun farklı yerlerinde hayata geçireceğiz” dedi. Üstünkaya, tesiste çalışan 113 kişiden 110’unun Selçuk, 3’ünün ise Kuşadası’nda yaşadığını seçildiğini sözlerine ekleyerek, “Önümüzdeki yıllarda yatırım devam edecek ve butik bir konaklama tesisi de hizmete girecek.
O zaman hedefimiz çalışacak 200 kişinin de Selçuklu olması” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarihe uzun bir yolculuk

Kapımız herkese açık

Tesisin sadece kruvaziyer turlarla Kuşadası’na oradan da Efes’i gezmeye gelenlere değil, herkese açık olduğunu anlatan Üstünkaya, “Cittantica günün 24 saati açık. Bir kapımız yok. İsteyen istediği yerden tesise girebiliyor. 20 dakikada bir gösteri başlıyor. Perşembe akşamları ‘Roma Gecesi’ düzenliyoruz. Tesis, çeşitli toplantılara, fuarlara ve organizasyonların da yapılmasına uygun inşa edildi. Kısacası yolu Selçuk’dan geçen herkesi 3 bin yıllık bir mola vermeye bekliyoruz” dedi.

Tarihe uzun bir yolculuk

Beş dönem bir arada

Cittantica Ephesus Park’ta bin metrekarelik Artemis tapınağı şeklindeki ana yemek salonu, VIP restoran, beş adet alakart yiyecek-içecek noktası, bir adet pazar yeri, bir adet de hediyelik eşya mağazası yer alıyor. Ana yemek salonunda ve diğer yemek alanlarında 20 farklı mönü ziyaretçilere ikram ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!