Tarih musalla taşı oldu

Güncelleme Tarihi:

Tarih musalla taşı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 11:59

Denizli Honaz’da Roma Dönemi'ne ait kabartma resminin bulunduğu taşın bir istinat duvarının yapımında, iki sütun başının da bir caminin musalla taşına ayak olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Denizli Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) Başkanı Ümit Şıracı, Honaz İlçesi'ne yaptığı bir doğa gezisinde, Roma Dönemi'ne ait 2'si dövüşen 3 gladyatörün kabartma resminin bulunduğu taşı istinat duvarı yapımında, 2 sütun başını da bir caminin musalla taşına ayak olarak kullanıldığını görünce fotoğraflarını çekip internette paylaştı.

 

Çok sayıda antik kentin bulunduğu Denizli'de başka tarihi eserlerin de müzelere teslim etmek yerine, bu şekilde farklı işlerde kullanılmış olabileceğine dikkat çeken DOSEV Başkanı Ümit Şıracı Şıracı, “Tarihi eserlerin kullanıldıkları yerleri görünce gözlerime inanamadım. Hemen fotoğraflarını çekip internette paylaştım. Onların yeri müze olmalıydı” dedi.

 

Haberin Devamı

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek de Denizli'de bu tür ilginç manzaralarla karşılaşmanın mümkün olduğunu belirterek, her 3 tarihi eserin hemen koruma altına alınıp envantere işlenmesi ve müzede sergilenmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!