Tarhana Baba dışa açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarhana Baba dışa açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

BİNLERCE yıldır Türk sofralarının vazgeçilmezi çorbayı bir markaya dönüştüren Tarhana Baba, mantarla da birleştirerek yeni bir lezzet yarattı. Genel Müdür İsmail Yeldanlı, “Fastfood kültürünün hakim olduğu günümüzde tarhana kültürüne markalaşarak sahip çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Almanya’ya ihracata başlayan ve farklı ülkelere açılmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Yeldanlı, “Uşak’ta Tarhana Baba olarak bilinen babam Mustafa Yeldanlı, 1976 yılında tarhanayı ev ortamında yapıp satmak fikrini ortaya attı. O yıllarda salça ve tarhana gibi şeyler evlerde yapıldığından ilk anda alay konusu oldu. Zamanla ve inatla sabrederek, savaş verdi. Tarhana desteklenirse domates, soğan, biber, nane, yoğurt satan köylünün ayrı ayrı kazanacağını, Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlanacağını dili döndüğünce bürokratlara anlatmaya çalıştı. Bugün onun çabalarıyla Uşak tarhanası bu noktaya gelmeyi başardı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!