Talat ne yapsın

Güncelleme Tarihi:

Talat ne yapsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de belediye işçileri greve hazırlanırken, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Talat Özdemir sıkıntılı günler yaşıyor. Çünkü Özdemir, Konak Belediye Meclisi'nin de üyesi.

TOPLU sözleşme görüşmelerinde ücret maddelerindeki anlaşmazlık nedeniyle İzmir Büyükşehir ve metropol ilçe belediyelerinde grev süreci başlarken geçmişte işçi hakkı için mücadele eden Talat Özdemir sıkıntıya girdi.Özdemir, Belediye İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı kimliğiyle işçi haklarının savunucusu. Ancak Özdemir, Konak Belediye Meclisi'nin DSP'li üyesi olarak bir anlamda işveren temsilcisi.

Zor durumdayım

SENDİKACI ve politikacı şapkasını birlikte taşıyan Özdemir, zor durumda olduğunu kabul ediyor, ‘‘İki görevi birbiriyle karıştırmıyorum. Tabii şimdi mecliste konuşurken kent halkına olan sorumluluğumu da dikkate alıyorum’’ diyor.

İki arada bir derede

TOPLU sözleşme döneminde sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Talat Özdemir, mecliste işçilerle ilgili konularda üyeliğini gözardı etmediğini belirtti. İlçelerde grev başlamadan anlaşma olması için çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, ‘‘İzmirli'nin sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Ancak işçi de hakettiğini almalı. Hükümet ve belediyelerin enflasyonla mücadelesini anlayışla karşılıyoruz. Ortak noktada buluşmak istiyoruz’’ dedi.

ANAP'lı Kaya: Yanlış anlamış

ANAP'lı meclis üyesi Özcan Kaya, Özdemir'in uzlaşma için sendikayla belediye arasında arabulucu olması gerektiğini söyledi. Kaya, ‘‘Sanırım Özdemir meclis üyeliğini farklı anlamış. İşçi hakları için sendika adına hareket etmeli. Özdemir bunu unutarak meclis üyeliği işçilere hizmeti engelliyor gibi davranıyor’’ dedi.

DSP’den destek: Gereğini yapar

DSP'li Yusuf Ali Karaman, toplumsal sorumluluğu, çalışma ve iş ahlakı anlayışı, kente karşı sorumluluğu açısından Özdemir'i başarılı bulduğunu söyledi. Karaman, ‘‘Meclis üyesi olarak kente karşı nasıl sorumluysa, sendika lideri olarak işçilere karşı da ödevlerini yerine getirmeli. Bence, Özdemir iki görevinden üstesinden kolaylıkla gelir’’ dedi.

CHP eleştirisi: İkisi de olumsuz

CHP'li Mustafa Kocaoğlu, Özdemir'in meclis üyeliğini bir kenara bırakmasını istedi, ‘‘Mağçubiyetinden konuşamıyor. Başkan Erdal İzgi bile, sendikacı olarak mı, meclis üyesi olarak mı konuştuğunu sormak zorunda kaldı. Belediyenin yüzde 10'luk teklifini eskisi gibi sert eleştiremiyor. Hem işçi, hem işveren olunur mu’’ dedi.

Belediye -İş: Arada kalmaz

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendikacıların sadece üyelerinin hak ve menfaatlerini korumadığını, halkın sıkıntılarını çözmek, kent insanına yardımcı olmak için de çalıştıklarını söyledi. Yurdakul, Özdemir'in Bmecliste işçilerle ilgili konuda hak ve menfaatlerini savunduğunu, imarla ilgili konuda kent için diğer üyeler gibi hareket ettiğini söyledi. Özdemir için ‘‘arada kalmaz’’ diyen Yurdakul, toplusözleşmelerde patron belediye başkanıdır. Özdemir, mecliste konuşmasını yapar, emekten yana tavrını koyar’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!